Helyi gazdaság

2011.08.15. 11:33

Devizahitelek - Kilencpontos MSZP-s javaslat

Budapest (MTI) - Kilenc pontban foglalta össze az MSZP devizahitelesek megsegítésére vonatkozó javaslatait hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Szekeres Imre, a szocialisták gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője.

Budapest (MTI) - Kilenc pontban foglalta össze az MSZP devizahitelesek megsegítésére vonatkozó javaslatait hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Szekeres Imre, a szocialisták gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője. Az ellenzéki párt kezdeményezi, hogy szeptember 30-ig állítsák fel az állami eszközkezelőt, a hitelüket fizetni nem tudók számára biztosítsanak bérlakásokat, és jöjjön létre a bankok bevonásával egy közös ingatlanalap. Ezeket az intézkedéseket a bankadó egy részéből finanszíroznák.

Az MSZP további javaslata ételmében a munkaadók önkéntes alapon átvállalhatnák alkalmazottaik törlesztéséből a 180 forint/frank feletti részt. Ismét kezdeményezik a magáncsőd intézményének bevezetését, valamint kártalanítási és hitelezési tervet készíttetnének, amelyet az Országgyűlés is megtárgyalna.

Ezzel párhuzamosan a parlament három, az ügyben érintett bizottsága áttekintené az eddigi hitelezési, árverezési és behajtási gyakorlatot - folytatta Szekeres Imre, hozzátéve: azt is kérik, hogy kezdődjön tárgyalás a bankszövetséggel, a bankfelügyelettel és a Magyar Nemzeti Bankkal a hitelezési folyamat visszamenőleges vizsgálatára.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!