Friss hírek

2009.02.20. 15:37

Rendet tesznek Szolnokon

<p>Megerősített járőrszolgálattal vigyázznak a rendre hétfőtől Szolnokon. Az iskolák, terek, parkok, temetők, valamint a romatelepek környékét este héttől reggel hatig szigorúbban ellenőrzik. A közbiztonság javításáért a város a rendőrség, a polgárőrség és roma szervezetek fogtak össze. A város vezetése a megyeszékhely közbiztonságának javítása, a polgárok biztonságérzetének növelése érdekében a héten a városban meghatározó roma családok képviselőivel, a rendőrséggel és a polgárőrséggel egyeztetett, amelynek eredményéről pénteken sajtótájékoztatón számoltak be.</p>

Mindannyian tudjuk, hogy a magyar és cigány lakosság együttélése komoly feszültségekkel terhelt. Ezt a helyzetet érezhetően rontotta a veszprémi sportolókat ért támadás. Pontosan emiatt gondoltuk úgy, mi mindent megteszünk itt Szolnokon azért, hogy ez nem fordulhasson elő - mondta sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

A városvezetés és a rendőrség megegyezett abban, hogy Szolnok bizonyos területein a szokottnál gyakoribb rendőr, polgárőri és közterület-felügyeleti jelenlétre van szükség. Ennek érdekében a rendőrség külön vezénylési tervet dolgozott ki, amelybe a polgárőröket és a közterület-felügyelőket is bevonják hétfőtől.

Szolnokon tervezik egy roma polgárőrség felállítását is, amely a rendőrséggel együttműködve dolgozik majd. A cigány kisebbségi önkormányzat vezetője a napokban összeállítja azoknak a névsorát, akik egyes területeken segítik a város vezetésének közbiztonsági törekvéseit, és felügyelnek a rendre.

- Természetesen a terveinknek lesz anyagi vonzata. Ennek megfelelően a Szolnok Közbiztonságáért Alapítvány költségvetését 500 ezer forinttal megemeltem, ne legyen akadály a plusz benzin, illetve a túlóra - mondta Szalay Ferenc.

A Tisza-parti városban a belvárosi térfigyelő rendszer további bővítését is tervezi az önkormányzat. Erre szakmai javaslatokat kértek a rendőrségtől, hogy hová telepítsenek újabb kamerákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!