Nagymama kerestetik!

Nagy szerencséje van a lányaimnak, hiszen két nagymamájuk is van (sajnos, nagypapa már egy sem), mindketten miskolciak, bármikor számíthatnak rájuk, imádják is őket nagyon. Hajdu Mariann írása.

Hol ebédelni, hol csak egy kis tereferére, de a mai napig hetente többször beugranak hozzájuk, pedig kamaszlányok már. És ez így volt mindig, kicsiként is rengeteg időt töltöttek együtt, nyarakat, ünnepeket, estéket, vagy csak úgy.

Nem minden gyereknek adatik ez meg, sokszor azért, mert a nagyszülők nem élnek a közelben. És ez fordítva is igaz, hiszen sok nagyszülőkorú ember nem tud unokázni, mert a gyerekeik más városban, országban kényszerültek keresni a boldogulást.

Ezen a problémán kíván segíteni egy bizonyos pótunoka- és pótnagymama-kereső program, amely egy újsághír szerint el is érhető az Egyszülős Központ nevű szervezet honlapján. Írják, hiánypótló a kezdeményezésük, mert egyre nő az érintettek száma.

Szomorú, hogy így alakult, alakul. De ha már így van, talán segíthet valamennyit a hús-vér szeretet az „igazival” való internetes kapcsolattartás mellett.

Hajdu Mariann