Nézőpont: Miskolc, én így szeretlek

Szántó Rita
Szántó Rita
Szinte észre sem vettük és Szeged elhúzott mellettünk. Nem túl gyorsan, nem túl látványosan, de lekörözött minket. Szántó Rita jegyzete.

Hol vannak már azok az idők, mikor büszkén újságoltuk: Miskolcon, a második legnagyobb magyar városban élünk. Majd szép lassan a dobogó utolsó fokára kényszerített minket Debrecen. Most pedig onnan is távoznunk kellett. Mint ahogy a régi Ki mit tud?- okban mondták: Miskolc cseréljen helyet Szegeddel. Rendben, Miskolc megtette.

Persze semmi sincs rendben. Már csak azért sem, mert tavalyhoz képest ezerrel élünk kevesebben a megyeszékhelyen. Ez pont elég volt ahhoz, hogy elveszítsük bronzérmünket abban a versenyben, ahol a versenyszám a népességszám. De hova tűnt az az ezer ember? Egy részük meghalt. Akik nem, azok elhagyták a várost. Talán ők is büszkén mondták egykor: Miskolc, én így szeretlek. De ez kevésnek bizonyult, mikor a számlákat kellett volna befizetni, és munkahely híján nem volt miből. Persze most is mondhatják: Miskolc, én így szeretlek, csak most már a távolból.

– Szántó Rita –


Miskolc a negyedik helyre csúszott

eszak | 2010.11.05 09:54
Miskolc – Már nem a harmadik legnépesebb magyar város Miskolc, Szeged beelőzte.