Másik világ

Másik világ
Nem vagyok Balaton-rajongó. Pontosabban nem voltam eddig. Most azonban valami megváltozott. Pedig csak néhány nap jutott a magyar tenger mellé tervezett nyaralásból, és azt a rövid időt sem vártam kitörő lelkesedéssel. De hát úgy esett, hogy hívtak minket, igent mondtunk, és nem bántam meg, sőt! Uri Mariann írása.

Korábban nem szerettem a Balatont, és nem is értettem azokat, akik igen. Hiszen tavakból bőven van Miskolc környékén, ez meg csak annyival különbözik, hogy nagyobb. De a vize ugyanúgy édes, mint az ittenieknek, és még csak nem is tisztább. Ráadásul messze van. Nem lehet kiszaladni például munka közben csobbanni egyet a hűs vízében.

Ám mintha egy másik világba csöppentem volna. Az emberek itt mosolyogva járkáltak és a letargia helyett a boldogság uralta a családokat. És nem egy tőlünk gazdagabb országról beszélek, csak az ország másik végéről. Pedig gondok ott is vannak, ott sem fenékig tejföl az élet, de nem véletlen, hogy egyre többen hagynak maguk mögött mindent és kezdenek új életet többek között a Balaton partján. Én már értem, miért!

Uri Mariann0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s