Ma ne

Akt.:
Ma ne
Ma ne tessenek Miskolcon közlekedve bosszankodni. Reggeltől egészen délutánig lesznek lezárt útszakaszok az Autómentes Nap keretében. Persze bizonyosan kevéske minderre egy, netán két nap egy évben, de a figyelmet rá kell irányítani arra, hogy nem lehetünk önzőek. Ezerszer elmondott unalmas mondat, de igaz: a Föld nem a miénk. Örököltük, hogy átadjuk unokáinknak. Juhász-Léhi István jegyzete.


Szóval ha teheted ülj bringára, vagy gyalogolj. Apropó bringa! Miskolcon vannak kerékpárutak és most abba ne menjünk bele, hogy milyen egy ilyen út Hollandiában, Dániában, vagy Németországban. Itt van, hogy felfestették egy-egy sárga piktogramot, ami azóta alig látszik és ha arra tekersz ledudálják a fejedet, a buszos pedig az öklét rázza. Pedig… Pedig “csak” tekerek, ami életveszély. Tekerek, de már inkább nem a városban, hanem többnyire a hegyen.

Milyen szép lenne a sok-sok diák és munkába járó a bringákkal, azonban hiába a pályázatok, a megépült tárolók többnyire üresek, vagy alig kihasználtak. Van, hogy az iskola nem nyitott minderre, mert “a gond van vele”, és van, hogy a munkahely “intézi úgy”, hogy a bringásoknak elmenjen a kedve kétkerekűvel menni.

Akárhogy is van, ma ne tessenek Miskolcon közlekedve bosszankodni. Legalább ma ne.

– Juhász-Léhi István –


MVK: Városi közlekedés a Mobilitási héten Miskolcon

Miskolc – A helyi közlekedési vállalat, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.) 11. alkalommal vesz részt a Mobilitási Hét rendezvénysorozaton. tovább »

hirdetés


hirdet�s