Nézőpont: Komment

Akt.:
Nézőpont: Komment
Nem jó érzés, amikor valaki rosszat mond, ír rólam, még rosszabb, ha ezt névtelenül teszi, mondjuk egy kommentben. Nemcsak azért, mert elég kíváncsi vagyok, hanem azért is, mert szívesen megbeszélném vele, hogy miért gondolja azt, amit. A kritikát ugyanis elég jól tűröm, én azokkal az olvasókkal is szívesen beszélgetek, akik nem értenek egyet egy-egy általam megírt cikkel. Ilyenkor meghallgatom a véleményüket és előfordult már olyan is, hogy bevallottam, igazuk van. Szántó Rita írása.

Ebből is látszik, személyesen jobb rendezni a konfliktusokat, megbeszélni a véleménykülönbségeket. Talán ez vezérelt akkor, amikor feljelentést tettem egy ismeretlen kommentelő ellen, na meg persze a kíváncsiság. A rendőrség hónapokig nyomozta az ügyet, a napokban azonban kézhez kaptam a tájékoztatást. Nagy meglepetés már nem ért, de azért érdekes volt hivatalos iraton olvasni a nevet, és ehhez rendelni a névtelenül leírt véleményt.

A hivatalos értesítésen arról is tájékoztattak, indíthatok magánvádas eljárást az illető ellen, ha gondolom. De mire a levél végére értem, már nem gondoltam. Azért, mert eszembe jutott, hogy álszent lenne, hiszen valljuk be, melyikünk nem kommentelt már névtelenül egy jót. Igen, én is. És lehet, nem figyeltem arra, kit bántok meg.

Ennek ellenére persze ezután sem lenne jó névtelen szidalmakat olvasni magamról. De ezt egyszerűen megoldom, majd nem olvasom azokat. Így, aki ezentúl szeretné elmondani a véleményét, csak bátran, személyesen megteheti.

– Szántó Rita –