Friss hírek

2007.10.01. 05:59

Hétfőtől újabb forgalomkorlátozások és sávlezárások Újpesten

<p>Hétfőn kezdődik a fővárosban az újpesti Pozsonyi utca felújítása a Gyöngyösi és a Tél utca között. A városba befelé vezető oldalon a teljes szakaszon elvégzik a munkát, a kifelé vezető oldalon azonban csak a Gyöngyösi és a Chinoin utca között. A Chinoin és a Tél utca közötti részen 2009-ben új csatornát építenek, és csak azt követi majd az út felújítása.</p>

A munkát először a külső sávokon a szegélyek bontásával és építésével kezdik, majd áttérnek a belső sávokra. Ezt követően, október második felében marják a régi burkolatot, szintbe helyezik a szerelvényeket és október végén aszfaltoznak. Emellett a szakaszon a buszmegállókat is újjáépítik. A felújítás alatt a forgalmat fenntartják, de szakaszos sávlezárások lesznek, és 30 kilométer/órás sebességkorlátozás, illetve parkolási tilalom lép érvénybe. Az útszakaszt várhatóan november elején adják át.

Szintén hétfőn kezdik a XVIII. kerületi Darányi Ignác utca felújítását a Csapó és a Kolozsvár utca között. A szegélyek korrekciója várhatóan öt napig tart, majd lemarják a régi burkolatot, szintbe helyezik a szerelvényeket és október második hetében aszfaltoznak, illetve újjáépítik a buszmegállókat. A felújítás alatt a forgalmat itt is fenntartják, de szakaszos sávlezárásokra számítani kell. A buszok azonban zavartalanul közlekedhetnek. A munkák ideje alatt 30 kilométer/órás sebességkorlátozás, illetve parkolási tilalom lép érvénybe. Az útszakaszt a tervek szerint október 15-én adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!