Nézőpont: Jó hírek, rossz hírek

Hatalmas tömeg gyűlt össze kedden a Városház téren
Hatalmas tömeg gyűlt össze kedden a Városház téren - © Fotó: Ádám János
Miskolc polgármestere azt szeretné, ha a város nem negatív hírekkel, hanem fejlődésével és gazdasági sikereivel jutna be a közfigyelem középpontjába. Szaniszló Bálint jegyzete.

Erre is hivatkozva hárította el a Gyermekétkeztetési Alapítvány azon szándékát, hogy ezer gyerek számára meleg ételt osszanak. Kérte, hogy olyan települést válasszanak az adakozás helyszínéül, amely elmaradottabb, „saját helyzetén javítani és a figyelem középpontjába másképp bekerülni nem képes…”

Miskolc polgármestere ezekkel a kijelentéseivel sikeresen belekerült az országos és helyi sajtóba és ezáltal a közfigyelem középpontjába. Nem tudhatjuk, hogy ezt a megnyilatkozást megelőzte-e széles körű hatástanulmány. Magam sem végeztem ilyet, csak azt tudom, hogy tegnap reggel több ismerősöm is megállított, hogy megkérdezze tőlem, mire volt jó, hogy a város első embere nem engedett be a városba egy országosan ismert karitatív szervezetet, hogy az elvégezhesse segítő munkáját. Elfogadható választ magam sem tudtam, csak ami a levélben volt olvasható.

Mindezek után civilek mégis szerveztek élelmiszerosztást, dacból, csak­azértis módon, lelkesen és hatékonyan. Meghívták rá az ominózus Gyermekétkeztetési Alapítványt. Ők jöttek, hozták az adományokat, és ki is osztották. Mert volt kiknek kiosztani. Hogy mindez mennyiben, milyen módon járult hozzá Miskolc közszerepléséhez, döntsék el, akik ott voltak, akik láthatták, tapasztalhatták egy civil kezdeményezés erejét.

– Szaniszló Bálint –


Nem kérték, mégis osztottak…

Miskolc – Kaotikus jelenetek alakultak ki a miskolci ételosztásnál, amelyet a rászorulók megsegítésére szerveztek. tovább »

Közlemény – Kriza Ákos: A gyermekétkeztetés felelősség, nem médiacirkusz!

Miskolc – Több médium is azt állítja, megakadályoztam, hogy a miskolci gyerekek számára ételt osszanak. Ez így nem fedi a valóságot. A teljes igazságról pedig senki sem számolt be. Igen, a Gyermekétkeztetési Alapítványt arra kértem, hogy ha lehet, ne Miskolcon szervezze meg az akcióját. De nem az ételosztást kifogásoltam, hiszen én magam is sok hasonló akcióban vettem részt az elmúlt években, és Miskolc mindig nyitott volt az ilyen kezdeményezésekre. tovább »

Jegyzet: Imázs

Az éhező gyerekeknek szeretett volna ételosztást szervezni a Gyermekétkeztetési Alapítvány Miskolcon, ám ezt a város polgármestere azzal utasította el, hogy Miskolc inkább „a fejlődésével és gazdasági sikereivel szeretne a közfigyelem középpontjába kerülni”. Hegyi Erika jegyzete. tovább »

A miskolci polgármester elhárította a segítséget

Miskolc – Tiltakozásnak szánják a keddi miskolci ételosztást a szervezők. tovább »