Nézőpont Intézet: Az emberek többsége elégedett a kormány munkájával

Az emberek több mint fele elégedett a kormány elmúlt száznapos munkájával – ez derül ki a Nézőpont Intézet által készített felmérésből.

Főként a bankadó bevezetését, illetve az Új Széchenyi Terv meghirdetését ítélték jónak a megkérdezettek. Orbán Viktor miniszterelnök teljesítményével a válaszadók 63 százaléka elégedett, főként a városban élők és a 60 év felettiek.

A Nézőpont Intézet felmérése szerint a kormány elmúlt száz napos munkájával az emberek többsége – 57 százaléka – inkább elégedett. Még nagyobb a kabinet támogatottsága a megyei jogú városokban élők körében, illetve a 60 évnél idősebbek között. A kormánypártok szimpatizánsainak többsége – 78 százaléka – elégedett áprilisi döntésével, de a Jobbik szimpatizánsok 32 százaléka, az LMP szavazóinak 33 százaléka és a szocialista tábor 27 százaléka is inkább elégedett a kormányzat eddigi tevékenységével.

A felmérés szerint a kormány eddigi legnépszerűbb intézkedése az Új Széchenyi Terv meghirdetése és a bankadó bevezetése volt. Nem sokkal lemaradva ettől említették a kettős állampolgárság bevezetését, illetve az árvízi munkát. Legkevesebben – 41 százalék – az egykulcsos, de családbarát adózás bevezetésével voltak elégedettek.

A felmérésről készült közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök ismertsége és támogatottsága a kormánya első száz napja után kimagasló. A politikust minden megkérdezett ismeri és a válaszadók 63 százaléka elégedett eddigi teljesítményével. Támogatottsága kiemelkedő a városokban élők, illetve a 60 éven felüliek körében.
– Független Hírügynökség –