Intenek, integetnek

Akt.:
Intenek, integetnek
© Fotó: Ádám János
Integetnek. Ami egyrészt jó, mert azt jelenti, hogy várnak, másrészt búcsúznak, és talán visszavárnak. Ha ketten integetnek, az már: nagyon várnak. Ketten integetnek az út közepén, az autó elé ugrálva, az már a „meghalnék érted, annyira” kategória. Ha mint turista találkozik a fenti képsorral valahol az ember, meglepődhet, de nyugi, ha óvatosan lassítunk, nem lehet baj. Juhász-Léhi István írása.

Integetnek. Az állomáson. A busz után. A játékvezetőnek a focimeccsen. A motoros az autósnak, az autós a motorosnak, a kerékpáros a gyalogosnak, a gyalogos az autósnak. Most, hogy itt a nyár, a zöld övezetben nem férnek az autók a flaszteren errefelé sem, mert szép a hely. Legutóbb vasárnap ugrott kis híján az autóm alá az egyik fiatalember a kánikulában. Olyan volt, mint 20–30 éve, amikor még egy raliversenyen ezrek álltak egy kanyarban, és sokan a versenyautók elől az utolsó pillanatokban ugrottak el. De se verseny, se a ’80-as évek.

Szóval nem lenne jó senkinek, ha ne adj Isten elütnék a srácokat. Amúgy mily’ érdekes! Van egy idősebb, rutinosabb is. Ő a másik oldalon int egy székből. Elegánsan, nem harsányan teszi a dolgát, mint egy jól működő parkolóautomata. Csak vele lehet beszélgetni.

Juhász-Léhi István


Szabályos a P betűs felhajtók munkája?

Miskolc – A hatóság már tavaly is vizsgálta a miskolctapolcai parkoltatást.

Itt a nyár, ugrálnak a parkoltatók Tapolcán

Miskolc – Az Észak-Magyarország Agora-fórumozója szerint itt lenne az ideje felszámolni ezt a helyzetet.