Hosszú

Akt.:
Bár még nagyon a hét elején tartunk – számomra a hétfő amúgy is felér egy ebéd nélküli vasárnappal –, de sokan már félig mosolyogva tekintenek előre. Igen, mert előttünk áll az idei első hosszú hétvége, és tudom, például a környezetemből, hogy sokan utaznak el, jönnek haza, vagy csak egyszerűen pihennek majd, kinek mi adatik meg. A négy nap azért az négy nap. Pásztor Attila jegyzete.

Bevallom férfiasan, a „hosszú hétvége”, a munkámból adódóan számomra eddig ismeretlen fogalom, mert még a sima is rövid. De ez az én harcom, ahogyan szokták üzenni a vasárnap délután otthon szundikáló cimborák: te választottad.

De egy percig sem idegeskedem emiatt, mert már most tudom, sűrű lesz a program. A rég nem látott barátokkal szombaton, hétfőn jó lesz a találkozás, a sztorizás és a nosztalgiázás mellett persze – nem meglepő mifelénk – főszereplő lesz a főzés is. Kint vagy bent, az idő nem tántoríthat el minket, előttünk az ízözön, mert mind megérdemeljük. Persze azért ott hátul, a kisagyamban mindig ott motoszkál, hogy „öcsém, mingyá indulnod kell”, de tudom, hogy az előzmények megszépítik még az előttem álló feladatokat is. Ráadásul otthon, a ház körül is lenne mit csinálni, így lehet, mégiscsak hosszú, de biztosan tartalmas lesz a hétvége.

Pásztor Attila
hirdetés


hirdet�s