Hogy is…?

Akt.:
Hogy is…?
Kétszeresen is izgalmas Lázár János pénteki bejelentése. A miniszterelnökséget vezető miniszter egyrészt azt mondta, hogy az utazók javára próbálják megváltoztatni a tömegközlekedést. Az olvasó már ekkor felkapja a fejét. Hogy is van ez? A tömegközlekedés nem az utasokért van? Akkor miért is? Hajdu Mariann jegyzete.

Aztán eszébe jut a néhány nappal ezelőtti hír, ami épp a lapunkban jelent meg. Egy Encs környéki vállalkozásról írtunk, amelynek – többek között – azért is okoz nehézséget munkavállalókat találnia, mert a környező településekről úgy járnak a buszok, hogy reggel nem érnének be munkakezdésre a potenciális dolgozók, este pedig haza. A vállalkozó kénytelen volt egy mikrobuszt vásárolni. Vagyis van min változtatni.

A másik ok speciálisan miskolci. A miniszter ugyanis Miskolcot és Miskolctapolcát is emlegette, amikor arról beszélt, hogy a kormány a fejlesztés érdekében a villamos- és vasúthálózat összekötésével próbálkozik. Mivel a hosszú hétvégén a fű sem nő, így reménytelen volt többet megtudni a dologról. (Részletek pedig sehol.)

Mert hogy is van ez? Azt tudjuk, hogy Miskolcnak voltak olyan tervei, ami szerint összekötné a villamos- és vasúthálózatát. Amikor a mostani városvezetés hatalomra került, ezzel akarta kiváltani a villamosvonal Felső-Majláth felé való meghosszabbítását: inkább a vasútvonalat fejlesztette volna az egyetem irányába. A sín már megvan, csak át kellett volna alakítani. Nem jött össze. És van terv arra is, hogy a Tiszai pályaudvar előtt intermodális csomópontot hozzanak létre: egy helyen futna össze villamos, vasút, busz. Ez is illik a Lázár János által vázolt képbe. Ám Miskolctapolca sehogy sem. Hogy is van ez?

– Hajdu Mariann –


Lázár: a kormány az utazók javára próbálja megváltoztatni a tömegközlekedést

Budapest, 2015. augusztus 21., péntek (MTI) – A kormány az utazók javára próbálja megváltoztatni a tömegközlekedést, mivel a menetrendek jelenleg nem veszik figyelembe az emberek igényeit – jelentette ki Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Vásárhely24 nevű portálnak nyilatkozva. tovább »