Hétköznapi sztárok

Hétköznapi sztárok
© brookrakow.wordpress.com
Már egy ideje sorra születnek a csillagok hazánkban. Igaz, vannak, aki éppen csak felfénylenek, majd alig pár hét, jó esetben pár hónap múlva ki is alszik a fényük. Persze ez nem veti vissza a következő generációt abban, hogy ő is sztár akarjon lenni. Hajtja őket a vágy, hogy talán nekik majd sikerül. Szántó Rita írása.

Éppen ezért a kereskedelmi csatornák által meghirdetett tehetségkutatókra több ezren jelentkeznek, a meghallgatáson kígyózik a sor, és a tömegben fel sem tűnik az igazi tehetség, és persze rejtve marad a tehetségtelenség is. De a színpadon, ahol meg kell mutatniuk, miért is akarnak sztárok lenni, kiderül, hogy van, aki jogosan pályázik rá, és van, aki még tréfaszinten sem alkalmas a címre.

De, ahogy a rapper mondja: „Az igazi hős nem Superman vagy Batman…” Azaz, nem csak ének és tánc létezik, nem csupán a színpadon születhetnek csillagok. Nem csak az ünnepelt sztárok lehetnek – illetve lehetnének – a fiatalok példaképei. Hiszen itt vannak azok, akik szakmájuk sztárjai. Akik örömmel raknak össze egy központi fűtési rendszert, vagy ápolnak betegeket, esetleg szerelnek össze egy asztalt.

Ha jól megtanulták a szakmájukat, ha kedvvel, örömmel dolgoznak, ők mind sztárok lehetnek, csak éppen a hétköznapokban.

Szántó Rita