Hajrá, mókusok!

Hajrá, mókusok!
© Fotó: Kozma István
Ha június eleje, akkor operafesztivál Miskolcon – immár 16 éve. Ehhez kétévente társul a foci-Eb vagy -vb, mert legtöbbször van átfedés, akárcsak az idén. Ilyenkor aztán megélénkül Miskolc belvárosa, és ez jó. Mert hiába nevezhetjük rétegrendezvénynek a fesztivált, sok mindenkit vonz, ha más nem, akkor a kísérőprogramjai. Hajdu Mariann írása.

Tele vannak a (főként) kerthelyiségek, sok barát, ismerős ilyenkor találkozik az évben (na meg télen a kocsonyafesztiválon), ilyenkor aztán beszélgetnek egy jót, és ha ehhez még a „focifesztivál” is társul, akkor együtt bámulják a kivetítőkön. Érdekes megfigyelni: a rendezvényeken főleg nők, gyerekek – több a csajos program –, a férfiak a sörözőkben.

Szóval élet van, olyan sokan kíváncsiak a szabadtéri koncertekre, mint soha máskor, a fesztivál idején megrendezett Múzeumok Éjszakáján még a kiállítások is megtelnek. Néhány napra kimászunk a mókuskerékből, és mondogatjuk, de jó lenne, ha egész évben ez lenne, ha mindig ennyi program lenne, és megfogadjuk, mi aztán nem adjuk fel ezt a fajta társasági életet, folytatjuk a hétköznapokon is.

A fesztivál után még egy-két hétig tele vannak a kerthelyiségek, ennyi kell, míg újra visszazökkenünk a szokásos kerékvágásba. Nem enged a mókuskerék. Pedig jó lenne tovább kitartani…

Hajdu Mariann
hirdetés


hirdet�s