Sport

2015.09.02. 18:30

Varbói Bányász SE: Nyolc góllal köszöntötték nyolcvan éves fennállásukat

Potyogtak a találatok a hét végén játszott Varbó – Ináncs labdarúgó mérkőzésen.

Potyogtak a találatok a hét végén játszott Varbó – Ináncs labdarúgó mérkőzésen.

A megyei II. osztályú pontvadászat Északi csoportja keretében vívott összecsapáson a hazaiak nyolcszor, a vendégek pedig kétszer voltak eredményesek.

Felpörögtek

– Számunkra mindenképpen a győzelem megszerzése volt a legfontosabb – kezdte Dálnoki Miklós, a varbóiak edzője, aki második szezonját kezdte Varbón. – Ennek szellemében támadó szellemű csapatot küldtem a pályára, ennek ellenére nem gondoltam, hogy a végére ilyen kiütéses arányú sikert aratunk. Tíz percig jól muzsikáltunk, aztán leültünk, kapkodtunk, ennek ellenére a szünetig háromgólos előnybe kerültünk. A folytatásra cseréket határoztam el, három friss erőt dobtam be, így még nagyobb erővel rohamoztunk és szállítottuk is a találatainkat.

A tréner a 8-2 ellenére sem szállt el mutatott produkciójuktól és ennek hangot is adott:

– Szó sincs arról, hogy hibátlanok voltunk – folytatta Dálnoki Miklós. – Nagyon hullámoztunk, hol felpörögtünk, hol elemi hibákat vétettünk, és ezt a jövőben nem lehet megengedni még ezen a szinten sem. Most is két gólt kaptunk, vagy inkább összehoztunk saját magunknak, de az eddigi fellépéseinken ugyanezt tettük. „Divatos” engedékenységünkön változtatnunk kell, személy szerint betonvédelmet akarok építeni.

Az első három közé

A varbóiak merész terveket szövögetnek, úgy ítélik meg, hogy jelenlegi keretükkel megcélozhatják a dobogó valamelyik fokát.

– Huszonketten vagyunk, bőven van választási lehetőségem – szögezte le Dálnoki Miklós. – Most például tize­n­nyolcan jelentek meg a találkozónk előtt, s bizony ro­s­sz­ érzés volt „valakinek” azt mondanom, hogy ne vetkőzzön le, mert nem jut hely számára a kispadon sem. Az persze jó, hogy sokan vagyunk, ugyanis keretünk tagjainak döntő többsége tanul, vagy dolgozik. Ez okozza edzéslátogatottsági problémáinkat: korábban keddenként és csütörtökönként edzettünk, majd egy foglalkozást kénytelen voltam kivenni, mert csupán négyen-hatan jelentek meg…

A Varbói Bányász SE a személyi feltételeken túl az anyagi és a tárgyi ellátottságára sem panaszkodhat. Pályája szép környezetben található, a működéshez szükséges pénzt pedig az önkormányzat biztosítja.

– Amit a falu meg tud adni nekünk, azt megadja – közölte a szakvezető. – Ezért köszönettel tartozunk Üveges Géza polgármesternek, a testület tagjainak és a helyi embereknek. Még annyit, hogy a hét végén nem akármilyen évfordulóhoz érkezünk: szombaton 14 órától ünnepeljük a varbói klub fennállásának nyolcvanadik esztendejét. Az eseményre mindenkit szeretettel hívunk és várunk.

ÉM-KT


Öt találat egy félidő alatt

A találkozón öt gólt szerzett a 25 éves Szabó Gábor, aki a 46. percben csereként áll be csapatába.– Korábban játszottam már Varbón, aztán a Miskolci VSC-nél folytattam, most pedig ismét Varbón rúgom a labdát. Öt gólom közül egyet ballal, négyet jobbal szereztem. Most hét találatnál tartok, az előző szezonban harminckettőig jutottam. Kis túlzással a góllövés a mesterségem, nem nagyon kezdtem még a kispadon, ez rosszul is esett nekem. Igazi sportemberként álltam ehhez az „ügyhöz”: csak azért is megmutattam, hogy ott a helyem a csapatban és számíthat rám az edzőm. Úgy érzem, hogy eddigi legjobb formámat hoztam, bár tavaly a Beretnek is berámoltam ötöt. Most külön köszönetet mondok Gaál Balázs csapattársamnak, úgy érzem, hogy öt gólom közül négyet neki köszönhetek. Egyébként miskolci vagyok, Budapesten dolgozom, de nagyon jól érzem magam a festői szépségű településen és klubjának csapatában. Akadt már megkeresésem, nekem a pénztől többet jelentenek a társaim és a varbói baráti közösség. A soron következő két összecsapást mellesleg kihagyom, mert nyaralni megyek, de hiszem, hogy a fiúk nélkülem is boldogulnak majd.


Összefoglaló a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei labdarúgó bajnokságok (NB II, NB III, megye I és megye II) elmúlt hétvégi mérkőzéseiről: pazar fotók és videók, még parádésabb edzői nyilatkozatok, valamint a bajnokságok tabellái. tovább »

A labdarúgó megyei II. osztály Északi csoportjának 3. fordulójában öt mérkőzést játszottak vasárnap. tovább »

A labdarúgó megyei II. osztály Északi csoportjának 3. fordulójában három mérkőzést játszottak szombaton. tovább »

A 2015/2016-os B.-A.-Z. megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjának őszi órarendje. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!