Hajdú-Bihar

2011.07.20. 10:09

Jegyzet: Mély sóhaj

<em>A nyár még nem lobbant el, dehogy, bár fenyegetően közeleg az augusztus, amely után, minő meglepetés, sajnos szeptember következik – jobb hírem egyelőre nincs, de várjuk ki a végét, mert vége, az egyszer biztosan lesz.</em> <strong>Fábián György jegyzete</strong>

A nyár még nem lobbant el, dehogy, bár fenyegetően közeleg az augusztus, amely után, minő meglepetés, sajnos szeptember következik – jobb hírem egyelőre nincs, de várjuk ki a végét, mert vége, az egyszer biztosan lesz. Fábián György jegyzete

Mindenesetre, ha már örültünk volna annak, hogy nyáron végre megszabadulunk egy kicsit az autótól, a tömegközlekedéstől, és több időnk jut, mondjuk, kerékpározásra, figyelmezzünk egy vadiúj – a mai újság hátulján ismertetett – kutatásra, mely arra derített fényt: nagyvárosban biciklizni rosszat tesz a szívnek.

Teljességgel érthető: a városi levegőben sok a szennyező anyag (a fokozott balesetveszélyt most hagyjuk), magam is mindig csodálkozom azokat látván, akik esténként tágra állított tüdővel kocognak-loholnak a harmincötös főút mellett hosszában, kilégzés, belégzés, süsüsárkány.

Ne aggódjunk, ezt a problémát megoldja majd egy épkézláb energiahordozó-válság: amikor alig lesz már olaj, gáz, mutatóba lesz majd csak autó az ön- és közutakon, akkor majd fellélegezhetünk, két lábon, két keréken. De az még biztosan messze van, úgyhogy most továbbra is örülünk magunknak, vigyorgunk, mint a bakmajom, mert azt a végét, azt a bizonyos végét még mindig nem látjuk, szép az élet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!