Friss hírek

2010.09.27. 15:09

Városi Tornapálya a józsefvárosi utcákon

<p>Utcai bordásfalakon lehet tornázni kedden délután a VIII. kerületi Palotanegyedben. Iskola vagy munka után bárki elvégezheti a pár perces gerincnyújtó gyakorlatokat a Városi Tornapályán az egészsége védelmében. Az Újirány Csoport ugyancsak kedden nyitja meg a Városi Szalont. A Pollack Mihály téren vasárnapig színes nyugágyakon lehet pihenni, esténként pedig az utcán életre kel a békebeli Budapest kávéházi hangulata.</p>

A Városi Tornapálya az iskolai testnevelés órákról ismert bordásfalakból áll, amelyeket a PLACCC Fesztivál alatt helyeznek ki az Újirány Csoport tagjai a házak falára. A sporteszközöket szeptember 28-án, kedden 12 és 19 óra között bárki szabadon használhatja a Mikszáth Kálmán tér 2., a Horánszky utca 26. és Mária utca 21.szám alatt. A hatékony és biztonságos nagyvárosi sportolást végig szakemberek segítik, és szívesen adnak tanácsot azoknak, akiknek nincs idejük sportolni, de ülőmunkájuk miatt gerincbántalmaik vannak - mondta a Független Hírügynökségnek Tihanyi Dominika, az Újirány csoport tagja.

A fiatal művészek másik akciója, a Városi Szalon szintén kedden kezdődik. Civil szervezetek és értelmiségi körök segítségével "visszafoglalják" a VIII. kerületi Pollack Mihály teret a közösségi élet számára. A járókelők vasárnap estig bármikor megpihenhetnek a kényelmes, színes nyugágyakon, sőt a környékbeli iskolák szabadtéri órákat is szervezhetnek a diákoknak. Érdeklődni az [email protected] e-mail címen lehet.

A Városi Szalon esténként valódi kulturális és közösségi központtá válik. A szervezők megidézik a békebeli kávéházak hangulatát, hiszen október 3-ig naponta 17 és 20 óra között a Pollack Mihály téren gyűlnek össze Budapest értelmiségi körei. Matematikusok, filozófusok, építészek, képzőművészek és a helyi civilek vetnek fel a munkájukhoz kapcsolódó témákat, és a beszélgetésekbe bárki bekapcsolódhat.

A Városi Tornapálya és a Városi Szalon valamennyi programja ingyenes.
Bővebb információ: www.placcc.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!