Félig. Meddig?

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Forrás: 24.hu
Amikor először meghallottam, nem akartam hinni a fülemnek. Magyarországon a sportberuházások idején ilyen megtörténhet? Úgy látszik, igen. Adott egy hat évtizedes ózdi iskola tornaterme, amelybe belépve az ember számára rögtön megkezdődik a múltbéli időutazás. Marosréti Ervin írása.

Elavult, hiányos parketta, vizesedő talaj, elkorhadt, viseltes kapufák és koszos fal fogadja a látogatókat. A terem több generációt kiszolgált már, abszolút megérett a felújításra.

Az iskola be is nyújtott egy támogatási igényt a „Sportóriás” által kiírt pályázatra. Mondom, minden szempontból indokolt volt, meg is nyerték az ötmillió forintot. Még ezen a nyáron új sportborítás kerülhet a tornaterembe, és a vizesedést is megszüntetik, valamint önerőből a tisztasági falfestést is elvégzik. Eddig rendjén is van a dolog.

A történetben azonban mégis van egy csavar, nem is kicsi. A pályázatot benyújtó általános iskola fenntartója a KLIK, de ugyanebben az épületben működik a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozó szakiskola is. A tornaterem közös, a fejlesztés viszont csak az általános iskolás részre vonatkozik.

Éppen ezért csak az egyik térfélen készül el. Jól hallották. A terem egyik fele új borítást kap, a másik nem. Értelmetlen, észszerűtlen, életszerűtlen. Van, aki szerint ezen csak mosolyogni kell, de aki szereti a sportot – én is közéjük tartozom –, annak minimum felháborító az egész történet. Félmunkát végezni nem szép, így pedig egyenesen vérlázító. De Ózdon úgy látszik, ez is megtörténhet.

Marosréti Ervin