Félig. Meddig?

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Forrás: 24.hu
Amikor először meghallottam, nem akartam hinni a fülemnek. Magyarországon a sportberuházások idején ilyen megtörténhet? Úgy látszik, igen. Adott egy hat évtizedes ózdi iskola tornaterme, amelybe belépve az ember számára rögtön megkezdődik a múltbéli időutazás. Marosréti Ervin írása.

Elavult, hiányos parketta, vizesedő talaj, elkorhadt, viseltes kapufák és koszos fal fogadja a látogatókat. A terem több generációt kiszolgált már, abszolút megérett a felújításra.

Az iskola be is nyújtott egy támogatási igényt a „Sportóriás” által kiírt pályázatra. Mondom, minden szempontból indokolt volt, meg is nyerték az ötmillió forintot. Még ezen a nyáron új sportborítás kerülhet a tornaterembe, és a vizesedést is megszüntetik, valamint önerőből a tisztasági falfestést is elvégzik. Eddig rendjén is van a dolog.

A történetben azonban mégis van egy csavar, nem is kicsi. A pályázatot benyújtó általános iskola fenntartója a KLIK, de ugyanebben az épületben működik a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozó szakiskola is. A tornaterem közös, a fejlesztés viszont csak az általános iskolás részre vonatkozik.

Éppen ezért csak az egyik térfélen készül el. Jól hallották. A terem egyik fele új borítást kap, a másik nem. Értelmetlen, észszerűtlen, életszerűtlen. Van, aki szerint ezen csak mosolyogni kell, de aki szereti a sportot – én is közéjük tartozom –, annak minimum felháborító az egész történet. Félmunkát végezni nem szép, így pedig egyenesen vérlázító. De Ózdon úgy látszik, ez is megtörténhet.

Marosréti Ervin0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s