Fejek

Akt.:
Fejek
Ez elvette, az visszaadta. Ennyi a hír, egy beteg gyerek visszakapta a kórházban ellopott laptopját a rendőröktől. Bánhegyi Gábor jegyzete.

Nehéz mit kezdeni egy olyan emberrel, aki betegeket lop meg. Nyilván nem foglalkoztatja az, a betegség már önmagában elvesz valamit tőlünk, a biztonságba, a sérthetetlenségbe vetett hitet, amely gyerekkorban még súlyosabb gond elé állít minket. Ilyenkor minden apró kapaszkodóra szükség van, hinni kell a doktor bácsiban, az ápoló néniben, apuban, anyuban, a plüssmaciban, vagy mostanság már okostelefonban, laptopban, hogy minden jóra fordul, a kórház csak ideiglenes állapot, ott vigyáznak a betegekre és meg is gyógyítják őket. Ha ez is sérül, akkor a gyógyulás is nehezebbé válhat. Egy olyan emberrel, akinek a homloklebenyében nem alakult ki a morális gát, aki talán már berendezkedett arra, lebukásig másoktól elvesz, elad, abból él, bebukás után ül, eltartják, majd kijön és lebukásig elvesz, elad, abból él, nyilván ezt nem lehet megértetni, már lekésett arról, önmagán kívül másról is gondolkodjon. Az megint más kérdés, miért alakult úgy a rendszer, hogy bárki is be tudjon surranni a kórházakba és az egyébként is kiszolgáltatott embereket meg tudjon lopni.

Szerencsére nem vagyunk egyformák, vannak olyanok, akik átérzik, ilyenkor vissza kell adni a megtépázott biztonságérzetet, a hitet abban, az emberek jók is tudnak lenni. Nem legendás a rendőri fizetés, néhányan a szolgálók és védők közül mégis úgy gondolták, összeadják a laptop árát, mert az ő fejükben ez így van összerakva.

Bánhegyi Gábor


Rendőrök új szerepben: összeadták a laptopra valót

Miskolc – Nemcsak elfogták a beteg gyermeket megkárosító elkövetőt, de egy új eszközt is vásároltak Tibikének. tovább »

Összefogás Tibikéért: Újra nézhet mesét a beteg kisfiú

Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság állománya gyűjtést szervezett egy beteg kisfiú érdekében, akitől kórházi kezelése alatt ellopták a laptopját. A rendőrök a tolvajt elfogták, a laptopot pedig pótolták a kisfiúnak. tovább »

Betegen, bajban

Látom a videót, amint a gyermekkórház kórteremének ablakán besurran a tolvaj, s hóna alá kapva a laptopot, egy szempillantás alatt el is tűnik vele. Elképzelem a nagybeteg kisfiút, aki visszatér az ágyához, s csak hűlt helyét találja az eszköznek, amelyet azért kapott a szüleitől, hogy játékkal, filmnézéssel sikerüljön elterelnie a figyelmét a betegségéről. Szalóczi Katalin jegyzete. tovább »

Brigitta gondban: hová vigye majd a kórházból Tibikét?

Miskolc – Arra nem számított a család, hogy legnagyobb gyermeküket súlyos betegség támadja meg. tovább »