Nézőpont: Erős vár

Akt.:
Illusztráció - Nézőpont: Erős vár
Illusztráció - Nézőpont: Erős vár - © Fotó: Ádám János
Ez már a huszonegyedik század, még ha eléggé az eleje is: bárhonnan bármit el lehet intézni – vannak helyek, ahonnan nem csak elvben, de ráadásul még gyakorlatban is. Bujdos Attila írása.

Vidékre kerülhet több minisztérium, miután a kormányfő tárcavezetőket kért fel rá, tekintsék át ennek a lehetőségét. Bár a szándék megvan, de mert tervek viszont még nincsenek, nehéz is lenne megmondani: praktikusan milyen haszonnal járna egy ilyen intézkedés, pontosan miben, hogyan és mennyiért javítana ez az állam működésén. Elvileg gondot nem lenne szabad okoznia: ez már a huszonegyedik század, még ha eléggé az eleje is: bárhonnan bármit el lehet intézni – vannak helyek, ahonnan nem csak elvben, de ráadásul még gyakorlatban is.

Ahogyan haladunk előre az időben, egyre több részletre számíthatunk. Egyelőre joggal hihető, hogy a vidékre költöztetés mindenek előtt szimbolikus jelentőséggel bír.

Ahová az első bejelentés szerint jutna minisztérium, a helyiek érthetően helyeslik az ötletet. Olyan mondatok is elhangzottak például, hogy ez a következő évtizedekre is megkerülhetetlenné tenné a városukat. Nyilván nem ez az egyetlen, amitől egy település erős vár lesz (már ha ettől lesz az). Ráadásul minisztériumból lényegesen kevesebb van, mint városból, de látni, máshol is versenybe szállnának a befogadás lehetőségéért, ha ez nyílt verseny lenne.

Bujdos Attila