Elkel a segítség…

Elkel a segítség…
© Fotó: Bujdos Tibor
A segítség mindenkor jól jön a szükséget látó helyen és időben. Mostanában mintha megint olyan korszakban élnénk, amikor sok esetben a „szükség az úr”. Ez a fura világ a legkülönfélébb helyzetbe hozza a benne élőket és – természetszerűleg – ők is magukat. Ilyenkor – normális helyzetben – aki tud, segítő jobbot nyújt. Szaniszló Bálint írása.

Láttam embereket magukba roskadva állni házuk romjai előtt, miután elöntötte az áradás, és tehetetlenül nézték végig, amint „egy élet munkája” percek alatt válik semmivé. Azt is láttam utána, ahogy megmozdult a segítő gépezet és sok tucatnyi embernek jutott eszébe, hogy segít a bajbajutottakon: van, aki testi erejével, pénzzel vagy más anyagi jószággal. A fontos a jó és jókor jövő segítség.

Nemrég munkavégzés közben egy miskolci fiatalember karját leszakította egy gép. Baj a bajban, hogy nemcsak a munkáját vesztette el, hanem négytagú családja lakhatása is veszélybe került. Most nála lett a „szükség az úr”, de ha működik a segítő szándék, biztos, hogy nem kell sokáig nélkülöznie a családnak.

– Szaniszló Bálint –


Nem kesereg, tanulni és dolgozni akar Richárd

Miskolc – Richárd már jól van fizikailag és lelkileg is. Csak megfelelő albérlet kellene.