Friss hírek

2007.11.05. 15:34

Emelt nyugdíjat visz a postás

<p>Emelt nyugdíjat visz novemberben a postás, 2,7 millió nyugdíjas átlagosan 120 ezer forintot kap kézhez, ebben benne van a 13 havi nyugdíj második fele is - mondta Budai Bernadett a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón. A megemelt juttatás alapját az a 2,4 százalékos emelés adja, amit visszamenőleg, az elmúlt 10 hónapra is megkapnak a jogosultak. A nyugdíjak folyósítása már elkezdődött.</p>

A novemberi már megemelt nyugdíj, és a visszamenőleg 10 hónapra érvényes növekmény mellett, a 13 havi nyugdíj második, immár megemelt részletét is, illetve a már megkapott első részletre vonatkozó korrekciós összeget is megkapják a nyugdíjasok. A 13. havi nyugdíj első felét márciusban kapták meg az érintettek. A novemberi emeléssel együtt összesen 6,4 százalékban emelkedtek a nyugdíjak az idén, ami 63,5 milliárd forint többletkiadást jelent az államnak. Januárban egyszer már emelkedtek a nyugdíjak, akkor 4 százalékkal.

Budai Bernadett a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón emlékeztetett arra is, hogy Jövőre 4,9 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, miközben az árak átlagosan 4,5 százalékkal nőnek a kormány várakozásai szerint. 760 ezer nyugdíjas ezen túl többletemelést is kap, amelynek mértéke maximum 10 százalék lehet. Ezzel együtt, összességében nyugellátásokra mintegy 8,4 százalékkal jut több pénz 2008-ban az ideinél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!