Egy kis csillogás

Akt.:
Egy kis csillogás
© Fotó: Dan Istitene/Getty Images
Valahol egy kicsit olyan az egész, mintha belekóstolnánk a monacói jachtos életbe, vagy aktív szereplői lennénk az Oscar-díj átadásának, esetleg a Cannes-i Filmfesztiválnak. Csinos nők, elegáns férfiak, csodaszép sportkocsik, drága ruhák. Mindez Mogyoródon három napon keresztül. Marosréti Ervin írása.

A Paddock világa rendkívül érdekes, még akkor is, ha figyelmen kívül hagyjuk a sportszakmai szempontokat. Nekem minden évben nagy élményt jelent a Formula 1-es Magyar Nagydíj, egy kis időre a mindennapi valóságból igazi mesébe csöppenhetek. Nem csak én, hanem sok újságíró, fotós várja a sztárok érkezését. A Hungaroringen számos celeb megfordult az elmúlt években. A Forma 1-es sztárok mellett a teljesség igénye nélkül találkozhattunk Placido Domingoval, Roberto Carlos-sal, Lothar Matthaussal, és ugyan valamivel ritkábban, de film­sztárok is megmutatták már magukat.

A Paddock eléggé zárt világ, a csapattagok, az akkreditált újságírók és a meghívott VIP vendégeken túl nagyon nehéz bejutni erre a területre. Rendkívül komolyak a biztonsági előírások, aki zöld utat kap, annak viszont hatalmas élményben lesz része. Ezen a hétvégén ezúttal Magyarországon.

Marosréti Ervin