Friss hírek

2009.05.18. 16:54

Három embert gyanúsítanak halálra szurkált idős asszony ügyében

<p>Egy nőt és két férfit gyanúsít a rendőrség annak az idős asszonynak a meggyilkolásával, akit idén januárban vérbe fagyva találtak meg saját otthonában Pécsett. Az idős nőt a rokonai találták meg holtan. Akkor még senki sem gyanakodott gyilkosságra. A kihívott háziorvos ugyanis a halál okaként agyvérzést állapított meg. A boncolásnál azonban kiderült, hogy az asszony mellkasán 14 késszúrás van. A rendőrség ekkor kezdett el nyomozni. Több szakértőt is bevontak és ötven tanút hallgattak ki. Ezután gyanúsítottak meg három embert a gyilkossággal.</p>

A nő és a két férfi tagadják bűnösségüket. A rendőrség gyanúja alapján azonban ők ölték meg 14 késszúrással az idős asszonyt. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket.

Az idős asszony holttestét saját lakásban találták meg még januárban. Az ajtaja zárva volt, be kellett törni. A kiérkező háziorvos a halál okaként agyvérzést állapított meg, a boncolásnál azonban kiderült, hogy a nő mellkasán 14 késszúrás van. A kórház, ahol a boncolást végezték, azonnal értesítette a rendőrséget. Akik ki is mentek a helyszínre, de addigra a hozzátartozók már kitakarították a lakást. Felmosták a vért, így szinte minden nyom eltűnt. A lakásból egyébként nem loptak el semmit. Így egyelőre azt sem tudni, hogy miért gyilkolták meg az idős nőt. A gyanúsítottak azt állítják, nem is ismerték az asszonyt.

A bíróság 30 napra rendelete el a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. Amennyiben a rendőrségi nyomozás addig nem zárul le, akkor ez meghosszítható.

A háziorvos felelősségét az ÁNTSZ vizsgálta. Ők megállapították, hogy szakszerűen, de nem kellő gondossággal járt el, ezért figyelmeztetésben részesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!