Betegen, bajban

Akt.:
Betegen, bajban
Látom a videót, amint a gyermekkórház kórteremének ablakán besurran a tolvaj, s hóna alá kapva a laptopot, egy szempillantás alatt el is tűnik vele. Elképzelem a nagybeteg kisfiút, aki visszatér az ágyához, s csak hűlt helyét találja az eszköznek, amelyet azért kapott a szüleitől, hogy játékkal, filmnézéssel sikerüljön elterelnie a figyelmét a betegségéről. Szalóczi Katalin jegyzete.

A képzeletnek azonban ezúttal nem sikerül túlszárnyalnia a valóságot. A valóság ugyanis ennél sokkalta kegyetlenebb történet. A kisfiúnak, túl a csontvelő-átültetésen, nincs hová hazamennie. Nem mintha nem lenne családja, sőt! A szülei szeretik, édesanyja a betegsége kiderülésének első percétől mellette volt, három kisebb testvére is hazavárja. A legkisebb ugyan még alig tudja szavakba önteni a ragaszkodását, azonban épp ő volt a donor, aki lehetőséget adott bátyjának a gyógyulásra.

A báty hamarosan el is hagyhatja a kórházat. Csak épp nincs hová hazavinni, mert az otthoni körülmények erre nem alkalmasak. És ő erről a legkevésbé tehet.

Ha mégis születne megoldás, ha valaki segítene, az már valóságos csoda volna.

Szalóczi Katalin


Brigitta gondban: hová vigye majd a kórházból Tibikét?

Miskolc – Arra nem számított a család, hogy legnagyobb gyermeküket súlyos betegség támadja meg. tovább »
hirdetés
hirdet�s