Magyarország

2010.07.13. 15:35

Egy megálló 3 ezer forint Siófokon

<p>Háromezer forintot spórolhat Siófokon az, aki egy megállót gyalogol, és nem utazik el a pályaudvarig. A belváros átépítése miatt a Kapos Volán néhány járata hosszabb utat tesz meg, amit a lakosoknak meg kell fizetni.</p>

Az önkormányzat a honlapján értesíti az embereket arról, hogy nem tudott az áremelésről, és azt tartaná méltányosnak, ha a Volán nem számolna fel magasabb viteldíjat. Az ár hatósági azonban, így méltányosságot nem gyakorolhat a Volán.

A Független Hírügynökség az önkormányzat szóvivőjétől, Kozma Anitól megtudta: a Kapos Volán az önkormányzatra hivatkozva emelte a tarifákat, miközben nem egyeztetett vele róla. A város 7.9 millió forintból új buszmegállókat alakított ki, és azokat a helyközi járatok ingyen használhatják, ezért azt tartanák méltányosnak, ha a közlekedési vállalat nem számolna fel magasabb viteldíjat.

A helyi járatokon nem változott sem a jegy, sem a bérlet ára, azokon a helyközi járatokon nőtt, amelyek Zamárdi és Szekszárd felől érkeznek, és amelyek más övezetbe tartoznak a távolság növekedésével. Ám, ha valaki nem a pályaudvarig vált jegyet, bérletet, hanem csak a tőle 300 méterre lévő Városházáig, akkor nem kell többet fizetnie- mondta Gál Zoltán a Kapos Volán Zrt. vezérigazgatója. A helyközi járatokon a díj hatósági áras, a kormány és az illetékes minisztérium szabja meg, tehát az önkormányzattal egyeztetniük nem kellett, és méltányosságot nem gyakorolhatnak, különösen annak tudatában, hogy tavaly egymilliárdos működési támogatásra szorultak - tette hozzá.

A belvárosból tavasszal tiltották ki a járműveket a pláza és a víztorony építése miatt. A Kapos Volán június elsejétől érvényesíti a jegyekben és bérletekben a hosszabb utat. Az önkormányzat honlapján a közlemény hétfőtől olvasható.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!