Az a három hónap

Akt.:
Az a három hónap
A pedagógusok sztrájkjáról mindenkinek van véleménye. Olyan ez, mint a foci, mindenki ért hozzá, de ha valaki tényleg, azt lehurrogják. Valahogy úgy: tegye inkább a dolgát, rugdossa a labdát, de ne szájaljon. Szántó Rita jegyzete.

Hasonló a helyzet az oktatásban is, legalábbis, ahogy a véleményeket hallgattam. Vannak, akik támogatják a tanárokat, és vannak azok, akik szerint semmi baj nincs, a tanárok nem tudják már jó dolgukban, mit tegyenek. Az ellenzők aduász érve pedig a következő, a pedagógus egész nyáron szabadságon van. Persze ez nem igaz, hiszen nekik is pont annyi szabadságuk van, mint másnak, csak ők azt nyáron vehetik ki, amikor a gyerekeink éppen pihennek. Persze ettől még nem kellene, hogy feltétlenül igaza legyen a pedagógusnak, de az sem, hogy ne.

De nem is ezzel van a baj, sokkal inkább azzal, ahogy például a közösségi oldalakon a kormánypárti politikusok megnyilvánulnak a tanárok tüntetéséről. Az ő nem túl hízelgő véleményük ugyanis még az illúzióját sem adja annak, hogy lehet valódi párbeszéd a kormányoldallal. Közben lassan kicsengetnek arra a három hónapra, amikor a tanárok is megpihenhetnek. Addig is felkészül az egészségügy…

– Szántó Rita –
hirdetés
hirdet�s