Nézőpont: Avasi vonulászás

Nézőpont: Avasi vonulászás
Magam is szívesen vonultam volna, akár a jobbikosokkal, akár a Demokratikus Koalícióval, vagy éppen a cigány kisebbségi önkormányzattal. Jó időben, jó levegőn, indián nyári hangulatban kellemes egy közös séta. Mindegy, melyiküket választom. Bár elveik különbözőek, úgy hiszem, mindannyian egyet akarnak: élhető nagyvárosi lakótelepet. Szántó Rita jegyzete.

Egy olyan környezetet, ahol senkinek senkitől nem kell tartania, és számkivetettekké válnak a deviánsok, mások életét megkeserítő lakók. Legyenek azok bármilyen bőrszínűek.

Önkormányzati, hatósági tennivaló az antiszociális személyek kiszűrése, eltávolítása és megrendszabályozása. Ezért azt gondolom, vonulászással, tüntetésekkel és figyelemfelkeltő demonstrációkkal csak pillanatnyi félelmet kelthetünk egymásban. Viszont arra jó, hogy a tömegek mozgósításával, egymás szembeállításával kampányolhatunk egy jó nagyot, hizlalhatjuk a szekértáborunkat, de a kriminalisztikai problémákat sosem szüntetjük meg.

Mi lenne, ha a tüntetők vezetői, képviselői egy asztalhoz ülnének, hogy nyíltan, őszintén demonstrálják: céljaik nem sokban különböznek. Deklarálnák, hogy túl vagyunk a szelíd és békés útkeresésen. Csődöt mondott a makarenkói nevelési szisztéma az antiszociális bérlők megszelídítésére. A jog eszközeivel holnaptól rendet vágnak az Avason. Mert ugye mindannyian ezt akarják. A jobbról és a balról vonulók egyaránt. Akkor meg minek is keresztezik egymás útját …? 

– Szántó Rita –


Vonulás után az Avason

Miskolc – Kíváncsiak voltunk rá, van-e valamilyen hozadéka a szerdai politikai felvonulásoknak?

Demonstráció Miskolcon fotókon és videókon

Miskolc – Szerdán Miskolc a demonstrációk városa volt, kollégáink mind három megmozdulásról a helyszínről tudósítottak. Nézze meg Ön is a felvonulásokon készült fotókat és videókat!

Külföldi sajtó Magyarországról – Külföldi lapok a miskolci tüntetésről, Matolcsy bejelentéseiről, a nyerőgépek ügyéről

Berlin, Brüsszel, Prága, 2012. október 18., csütörtök (MTI) – A Der Spiegel című német hetilap a szerdai miskolci tüntetésekről közölt beszámolót az internetes kiadásában.

“Nem dughatják homokba a fejüket”

Miskolc – „A roma-kérdés napirendre tűzése nem halogatható tovább. ”

Avasi menet: gond nélkül zajlottak a tüntetések

Miskolc – Jöttek, szóltak, elvonultak. Atrocitások nélkül zajlottak le a szerdai tüntetések Miskolcon.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .