Friss hírek

2009.01.16. 21:24

Magyar Anna: Ne lezárt ügyek PR kampányára pazarolják erejüket!

<p>Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke nyílt levélben javasolta az MSZP közgyűlési frakcióvezetőjének, hogy ne lezárt ügyek túlpörgetett PR-kampányára pazarolja idejét. A kormánypárti politikus pénteken ismét a közgyűlési elnök lemondását követelte, noha a rendőrségi vizsgálat bűncselekmény hiányában felmentette őt. Egyes információk szerint a közgyűlési elnök tavaly szeptemberben megütötte a főjegyzőt.</p>

Magyar Anna nyílt levelében arra kérte a szocialista politikust, hogy február 1-ig tegyen javaslatot arra, miként tudja a Csongrád Megyei Önkormányzat visszaszerezni a kormány által elvont 1 milliárd forintot, és hogyan kompenzálja a megyei intézményekben dolgozók 13. havi fizetésének csökkentését. A közgyűlés elnöke szerint, ha szükséges, akár újra össze tudnak fogni településeikkel, mint ahogyan azt tették a szentesi légibázis ügyében. Az emberek mindennapjait érintő kérdésekkel foglalkozni nagyobb kihívás, mint a politikai ellenfelek folyamatos lejáratása - áll a nyílt levélben.

Továbbra is a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökének lemondását követeli az MSZP közgyűlési frakció vezetője. Kozma József azt mondta, az ügyben ugyan lezárult a rendőrségi vizsgálat - amely szerint nem történt bűncselekmény -, de annak eredményét nem fogadják el, panasszal élnek ellene.

Az eset még szeptember elején történt, amikor a két hivatalnok egy szakmai kérdésben vitázott össze. A nézeteltérés annyira hevesre sikeredett, hogy - egyes információk szerint - az elnök megütötte a főjegyzőt. Ezt először csak az elnök, majd később a főjegyző is tagadta. December elején azonban Csonkáné Balda Ilona főjegyző családi okokra hivatkozva lemondott posztjáról, és jelenleg is a felmondási idejét tölti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!