Nézőpont: Aki nem hiszi…

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Jacobsen /Three Lions/Getty Images
Icinke-picinke koromban az egyik leggyakrabban forgatott meséskönyv az Icinke-picinke volt, előbb édesanyám seperte a lapokat sorra, ha kértem, majd magam tettem a mutatóujjam egyik szótagtól a másikig. Horváth Borbála írása.

Ennek köszönhető-e, hogy könyvvel bármikor örömet lehet szerezni nekem vagy az idősebb bátyámat követtem, akiről elsőként beugró tinédzserkori kép, amint a por ellen óvón befóliázott könyveitől terhelt szekrény előtt ül, fülében a kor divatjának megfelelően techno lüktet, ő pedig olvas? Az „egyszervoltra” emlékezve ma már alig várom, hogy az engem követő generáció királykisasszonyainak értelme kinyíljon annyira, hogy érdeklődve figyeljenek a parázsevő paripára és a lovagra. Vívódásomat, hogy milyen történetekkel álljak majd elő, Écsi Gyöngyi mesemondó, lelkész mondata zárta rövidre: az egyetlen, ami biztonságos, hogy népmesét mondok, sőt tiszta forrásból jövő istenes történeteket.

– Horváth Borbála –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s