Nézőpont: Akciós kényelem

Kupcsik Ildikó
Kupcsik Ildikó
Milyen jó az, amikor úgy étkezünk, hogy nem nekünk kellett foglalatoskodni az étel elkészítésével, nem kellett húst inazni, zöldséget tisztítani, burgonyát szeletelni. Kupcsik Ildikó jegyzete.

Ha étterembe megyünk, csak az ebéd vagy a vacsora után lesz kajaillatú a ruhánk, hajunk, nem előtte, és még a mosatlan is másra marad. Étterembe járni jó, csak drága. Már akinek. Időnként mégis megtesszük, ha máskor nem, hát évfordulókon, vagy ha van mit ünnepelni. Kettesben, családdal, barátokkal. Vagy itt van a Torkos csütörtök. Féláron kóstolhatunk bele a kiszolgálás kényelmébe, feltéve, ha időben észbe kaptunk, és lefoglaltuk az asztalt. Mert teltház van, hiszen sokakat vonz az ötven százalék. Hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben megkaphatja azt a szolgáltatást, ami helyett nap mint nap a szupermarketek húspultját választja, töri a fejét, majd alkot – munka után, hétvégén; vagy eszik valami gyorsat az ember.

Étterembe járni egyenlő a kényelemmel. Azt pedig mindenki szereti. Egy-egy nap megengedhetjük magunknak, olyankor, amikor akciós, meg pláne. Néha-néha elképzelem, hogy az élet más területén is működik a „torkos” szisztéma. Például utazhatnánk belföldön féláron az év kijelölt napjain, esetleg kijelölt helyekre, amik méltatlanul maradnak elhanyagolva…

– Kupcsik Ildikó -