A legjobb? Itthon

Akt.:
Lillafüred látnivalóival a túristák, pihenni vágyók kedvelt helye
Lillafüred látnivalóival a túristák, pihenni vágyók kedvelt helye - © Fotó: Ádám János
Gondoltam, körülnézek kicsit az üdülési lehetőségek között, aztán meglepődtem. Tudták, hogy Észak-Magyarország az egyik legnépszerűbb a belföldi turisták között? Csodálkoztam, mert olvastam ilyen-olyan statisztikákat, de azokat fenntartással kezeli az ember. Az indoklás volt, ami most meggyőzött: itt a legolcsóbbak az árak. Hajdu Mariann írása.

Míg a Balatonnál a csillagos ég a határ a szobaáraknál (igaz, már van 25 ezerért is, de onnan kilométereket kell gyalogolni a vízig), addig környékünkön megfizethető a nyaralás.

A harmadik hely a miénk a Balaton és Budapest után. Persze tudjuk mi, hogy érdemes ideutazni, van néhány igazán szép turistacélpont a megyében, a hegyek pedig elvarázsolhatják azokat, akik az aktív pihenés hívei. Miskolcon is érdemes körülnézni, Lillafüred, Tapolca, a Diósgyőri vár: tényleg megérhet néhány napot.

S hogy mennyi az az annyi? Állítólag már tízezerből is kijöhet két éjszaka egy háromfős családnak, de 20 ezerből, 30 ezerből biztosan. Ami azért nem kis összeg, valljuk be, sokan vannak, akik ezt sem engedhetik meg maguknak – épp a mi régiónkban élők között. Ők azok, mi vagyunk azok, akik igazán örülhetünk a hírnek, hogy turistacélponttá lett lakóhelyünk. Üljünk ki a kertbe vagy az erkélyre – utaznunk sem kell –, nyissunk ki egy sört, vegyünk kézbe egy jó magazint.

Nyaraljunk.

Hajdu Mariann