BOON - Jegyzet

2016.02.19. 16:24

Sztrájk-divat

<em>Szeretem a humort, és amennyi nekem adatott belőle, azt nem félek használni. Vallom, sok olyan helyzet van, amin könnyebben átlendít egy jó poén, mint a hosszas fejtegetések. S ha valaki ezt magas fokon műveli, az egyszerűen lenyűgöz. Főleg azok a helyzetek ragadtatnak el, amikor azt érzem, hogy ez miért nem nekem jutott eszembe. És lelomboznak azok, amikor rácsodálkozom, ez valakinek egyáltalán az eszébe juthat.</em> Szántó Rita jegyzete.

Szeretem a humort, és amennyi nekem adatott belőle, azt nem félek használni. Vallom, sok olyan helyzet van, amin könnyebben átlendít egy jó poén, mint a hosszas fejtegetések. S ha valaki ezt magas fokon műveli, az egyszerűen lenyűgöz. Főleg azok a helyzetek ragadtatnak el, amikor azt érzem, hogy ez miért nem nekem jutott eszembe. És lelomboznak azok, amikor rácsodálkozom, ez valakinek egyáltalán az eszébe juthat. Szántó Rita jegyzete.

Az utóbbit éreztem akkor, amikor Klinghammer István ex-államtitkár minősítését olvastam a tüntető pedagógusokról: borotválatlan, kockás inges grasszálóknak nevezte őket. Elkeserített. A tanári reakciók azonban nem, kockás inges képeket töltöttek fel a közösségi oldalakra, az ex-államtitkárnak ajánlva azokat. És ebben nincs is több. Talán még annyi, hogy nem túl sok sikert garantál, ha a kormánypárthoz közeli befolyásos emberek így értékelik, ilyen alapon szemlélik a „grasszálókat” .

Éppen ezért remélem, az MVK-sztrájkban részt vevők átnézték a sztrájkdivatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!