Néző ütötte a bírót Tégláson

Téglás – Rangadónak indult, és egészen a 70. percig az is volt a Szertár Sportbolt megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság hét végi, Téglás–Püspökladány összecsapása, de húsz perccel a rendes játékidő letelte előtt bíróverés miatt félbeszakadt.

Sokáig semmi jel nem utalt arra, hogy a kelleténél hamarabb térnek majd az öltözőbe a csapatok, hiszen a dobogóért küzdő téglásiak és a tabellát vezető, vendég ladányiak egy rendkívül jó iramú, változatos csatát vívtak egymással. Előbb a hazaiak jutottak vezetéshez, ám a bajnoki címre aspiráló vendégek ezt az előnyt előbb egalizálták, majd a vezetést is megszerezték.

Így jutott el a mérkőzés a 70. percéhez, amikor egy hosszan előre vágott, az oldalvonal felé tartó labdára a vendégek kapusa, Eszenyi Viktor, illetve a hazaiak támadója, Nagy János egyszerre startolt rá.

A labdához a 16-ost elhagyó kapus ért oda hamarabb, amikor is a támadó nyújtott lábbal alácsúszott a hálóőrnek, aminek következtében a kapus súlyosnak látszó sérülést szenvedett. Ekkor Erdélyi Tamás játékvezető rögtön felmutatta a piros lapot a téglási játékosnak, amit néhány, magáról megfeledkezett néző nem tudott megemészteni, beszaladt a pályára, s előbb lökdöste, majd megütötte a bírót, aki ezt követően véget vetett az összecsapásnak. Ezzel azonban nem volt vége a történetnek, hiszen pillanatokon belül elszabadultak az indulatok a pályára befutó nézők és a vendégek között.

– Nagyon sajnáljuk a történteket, hiszen mindvégig nyílt mérkőzést vívtunk a ladányiakkal, ám néhány indulatos másodperc miatt a játékvezető jobbnak látta, ha véget vet a találkozónak – elevenítette fel a 70. perc történéseit Fábián Nagy István, a hazaiak játékos edzője, aki belülről élte meg az eseményeket. – Természetesen elítéljük a nézők ilyen jellegű megnyilvánulásait, ám úgy vélem, hogy a lefújást követő jelenetekre nem került volna sor, ha az ellenfél edzője nem rohan be a pályára, hiszen magatartásával hergelte az amúgy is ingerült drukkereket – fogalmazott a téglási szakvezető.

Szabó László, a ladányiak trénere mindezt másként látta.

– Ritkán lát az ember ilyen alattomos, páros lábbal történő becsúszást, amivel ráadásul igen súlyosnak tűnő sérülést okozott a hazaiak támadója a kapusunknak, akit mentővel kellett beszállítani a Kenézy kórházba. Amikor láttam, hogy több néző is berohant a pályára, majd megütötték az egyébként jól és korrekten bíráskodó játékvezetőt, többed magammal én is befutottam a földön fekvő játékosomhoz, de ekkora már több tucat néző volt a gyepen. Szó szót követett, mindenki mondott ott hideget-meleget a másikra, így én is, ám hamar kiderült, hogy igencsak ellenséges a hangulat. Jobbnak láttuk, ha menekülésre fogjuk a dolgot, hiszen többen fenyegetően fordultak felénk, szerencsére végül verés nélkül megúsztuk – elevenítette fel a történteket a ladányiak edzője, aki végül hozzátette, hogy a kapusa szerencsére maradandó sérülés nélkül megúszta az esetet.

S hogy mire számíthatnak ezek után a téglásiak? Nos, erre Csende Sándortól, a megyei labdarúgó szövetség elnökétől kértünk választ, aki vasárnap este a HAONtól értesült a történtekről. Mint mondta, az eset kivizsgálására a szerdai fegyelmi tárgyaláson kerül sor, ahova minden érintettet beidéznek. Az információk alapján ugyanakkor leszögezte, hogy ilyen esetben akár több mérkőzésre is betilthatják az érintett pályát a felmerült rendezési hiányosságok miatt.

  • Bíróverés Tégláson