Nevettetve gyógyít a hétköznapi hős

Osváth Tibor decemberben kétmillió forintot gyűjtött és adott át a beteg gyerekeknek
Osváth Tibor decemberben kétmillió forintot gyűjtött és adott át a beteg gyerekeknek - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Már érkeznek a jelölések, ezek közül egy újabbat szeretnénk bemutatni: Osváth Tibor Osit, akit önkéntes ­kategóriában jelöltek.

Az igazi hősök köztünk élnek, tartja a mondás. Olvasóinkkal közösen most szeretnénk ezt bizonyítani is, éppen ezért keressük azokat a megyénkbeli embereket, akik a saját területükön valami olyat alkottak, amely mások érdekeit tartja szem előtt. Olyanokat, akik arra ­tették fel életüket, hogy segítsék ­embertársaikat.

Már érkeznek a jelölések, ezek közül egy újabbat szeretnénk bemutatni: Osváth Tibor Osit, akit önkéntes ­kategóriában jelöltek.

osi-mar-tobb-mint-ezerszer-bohoc-doktork

Dr. Tik Tak (Osváth Tibor) és Dr. Cukor (Ramocsa Emese) már évek óta „vizitelnek” a GYEK kis betegeinél, és leginkább boldogsággal gyógyítanak. S amellett, hogy nevettetve gyógyít, az elmúlt évben csaknem kétmillió ­forintot gyűjtött a GYEK kis betegeinek, az összegből nemcsak játékokat vettek, hanem az osztályokra hasznos ­gyógyítóeszközöket is.

ÉM


Segítsen nekünk!

A hétköznapi hősök tehát közöttünk élnek, segítsen megkeresni és bemutatni őket!

Keressük az – önkénteseken túl – a hétköznapok hős tanárát, javaslatot várunk egészségügyi dolgozóra (ápolóra, asszisztensre, beteghordóra, védőnőre vagy bármely más szakdolgozóra), várunk jelöléseket mentőre, tűzoltóra és rendőrre is.

A jelölés szabályai

Hat kategóriában várjuk olvasóink jelölését. Minden 18. évét betöltött, megyénkben élő lakos jelölhet és szavazhat. Az egyes kategóriákban egy ember csak egy személyt jelölhet, illetve egy szavazatot adhat le (tehát összesen hatot-hatot). Kategóriák: tanár, önkéntes, egészségügyi dolgozó, tűzoltó, mentő, rendőr. A jelöléseket és szavazatokat az Észak-Magyarországból kivágott szelvényen teheti meg.

A jelöléseket interneten is fogadjuk, ezt február 19-ig tehetik meg a www.boon.hu weboldalon, illetve a www.eszak.hu/azeszakhetkoznapihosei címen. A jelölteket az akció során bemutatjuk lapunkban, a kategóriák győzteseit pedig díjátadó gálán köszöntjük majd. A jelölők is értékes ajándékokban részesülnek.

Az akció időtartama március 16-ig tart.


Csikós Mariann
Miskolc - Ügyeket intéz nekik, eligazítja őket a hivatali útvesztőkben, havi egyszer pedig főz, hogy a hajléktalanoknak ételt oszthasson.Az igazi hősök köztünk élnek, tartja a mondás. Olvasóinkkal közösen most szeretnénk ezt bizonyítani is, ezért keressük a megyénkbelieket, akik a saját területükön ...

Kovács Gáborné a kenézlői Kertész családnál
Borsod-Abaúj-Zemplén - Ön kit tart igazi hősnek? Hat kategóriában várjuk olvasóink jelölését. Az igazi hősök köztünk élnek, tartja a mondás. Olvasóinkkal közösen most szeretnénk ezt bizonyítani is, éppen ezért keressük azokat a megyénkbeli embereket, akik a saját területükön valami olyat alkottak...