Nevet kaptak a születésnapra!

Akt.:
Nevet kaptak a születésnapra!
Nevet kaptak a születésnapra! - © Fotó: Zele Tímea
Kazincbarcika – Rendhagyó módon ünnepelte fennállásának első évfordulóját a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Fogyatékos Személyek Nappali Ellátását Szolgáló Intézményegysége.

A jeles napon ugyanis egy névadó ceremónia részesei lehetettek a meghívottak és az egység gondozottjai. Az esemény bensőséges hangulatban zajlott; először István Zsolt, a KSzSzK igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, annyi szeretet és törődés van az egység falai között, hogy ide mindig jó eljönni és az itt gondozottakkal, munkatársakkal együtt lenni, feltöltődni.

Klimon István alpolgármester tovább folytatva ezt a gondolatsort azt emelte ki, hogy a szociális szolgáltató maga az, ami megtestesíti a gondoskodást. S csakúgy, mint a város, a központ szolgáltatásai is nagyon színesek, hiszen a hajléktalanok problémáitól kezdve a bölcsiseken és a fogyatékkal élőkön át az idősekig, minden szakterületen köszönet jár a munkatársaknak. „ Kívánom, hogy a kincseket leljük meg a hétköznapokban is!” – így zárta az alpolgármester a gondolatait, melyek egy kicsit már utaltak az egység közösen választott új elnevezésére.

Nem is kellett sokáig várni a pillanatra, amíg ez kiderült, hiszen a város kabalafigurája, Kabarci és segítői egy zenés-táncos műsorszám keretében behozták az új névtáblát, melyen ez állt: Kincsem Napközi.

Március 5-étől tehát ezt a nevet viseli a fogyatékosokat gondozó nappali ellátó, ahol naponta 22-24 fő tölti aktívan és szeretetben a hétköznapokat. Edelényből, Berentéről, Múcsonyból, Ormosbányáról, Bánhorvátiból és sokan Kazincbarcikáról járnak ide éppen napra pontosan egy éve.

A születésnapot különleges kulturális programmal, majd stílszerűen közös tortázással zárták a névadó ünnepség résztvevői.

– Göndör Judit, önkormányzati szóvivő, kommunikációs tanácsadó, Kazincbarcika –