Névadó hete Dadán

Névadó hete Dadán
Névadó hete Dadán
Tiszadada – Egy hétig tartó rendezvény volt március első hetében a tiszadadai Holló László Általános Iskolában.

Az oktatási intézményhez hasonlóan, az ország más pontjain is megemlékeztek a neves festőművész születésének 120. évfordulójáról, így szülővárosában, Kiskunfélegyházán, lakóhelyén Debrecenben, valamint a putnokiHolló László Galériában is.

Ezen helyszíneken Tiszadada is képviseltette magát, küldöttsége révén. Március 2-án a művész mellszobrának megkoszorúzásával vette kezdetét a rendezvény Tiszadadán. Ezt követően naponta más-más iskolai versenyek következtek, így a prózamondó, természettudományi, majd a hét zárásaként a HollóLászlórajzverseny.

A rendezvény fénypontját jelentette a művész 50 eredeti alkotását bemutató tárlat megnyitása, a nemrég felújított művelődési ház kamaratermében. A kiállítást Vitéz Ferenc docens, művészeti író nyitotta meg.

A megnyitást követően került sor a Holló László-díj átadására, melyet ezúttal Haraszin Gyula, Tiszadada község polgármestere is megkapta a művész kultuszának helyi ápolásáért végzett kiemelkedő munkájáért. Mint dr. Ujváry Zoltán professzor, Holló László hagyatékának gondozója elmondta, hazánkban egyedül a tiszadadai általános iskola viseli a Kossuth- és Munkácsy-díjas művész nevét.

A gazdag anyagot bemutató kiállítást követően került sor a művész emlékére rendezett rajzverseny megnyitására. A térségi iskolák részvételével lezajlott versenyen több kiváló alkotás is készült – mondta a zsűri elnöke, T.Komlódi Juditfestőművész.

– Lefler György –