Netrisk: akár 2 millióan is válthatnak kötelezőt

Netrisk: akár 2 millióan is válthatnak kötelezőt
Több mint 30 százalékkal csökkent a kötelező biztosítások átlagdíja a Netrisk.hu számításai szerint. Az ügyfelek így a tavalyi 25 ezer forint helyett átlagosan 17 ezer forint alatti összeget fizetnek.

A biztosítási portál szerint minden eddiginél többen, akár 2 millióan is válthatnak biztosítót a mostani kampányban.

A Netrisk a hétfői díjszámítások és az első szerződéskötések gyorsmérlege alapján úgy számol: a vártnál is nagyobb mértékben esett a kötelező biztosítások ára idén. Eszerint a szerződések átlagdíja 17 ezer forint alá csökkent a tavalyi 25 ezerről. A biztosítási portál arra számít, hogy az első átszerződők azok közül kerülnek ki, akik minden évben váltanak, közülük 10-ből 9-en találnak a meglévőnél jobb ajánlatot, átlagos megtakarításuk pedig elérheti a 12 ezer forintot. Akik nem váltanak, azok stagnáló, vagy emelkedő biztosítási díjra számíthatnak.

A portál szerint akár az autótulajdonosok fele is válthat most, ami csaknem 2 millió szerződést jelent. Tavaly egyébként több mint félmillióan éltek az internetes szerződéskötés lehetőségével, ebből csaknem 200 ezren a Netrisket választották – derül ki a közleményből.
– Független Hírügynökség –

 További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek