Nagyvilág

2010.10.19. 18:04

Megölte szolgálóját a szaúdi herceg - állítja a londoni bíróság

<p>Bűnösnek ítélte kedden egy brit bíróság azt a szaúdi herceget, aki a vádak szerint megkínozta, megerőszakolta, majd megfojtotta egyik szolgálóját egy londoni szállodában. A 34 éves herceget, a szaúdi király egyik unokájára akár élethosszig tartó börtönt is kiszabhatnak a büntetés mértékének kihirdetésekor, ami szerdán várható.</p>

Az eset február 15-én történt egy londoni luxushotelben, ahol a szaúdi herceg, Saud Bin Abdulaziz Bin Nasir al Saud az említett nap estéjén felöntött garatra. A két férfi a Valentin napi estén egy rövid városbéli kiruccanást követően pezsgőzni és koktélozni kezdett, és a tivornya közben a 34 éves herceg megverte, majd a puszta két kezével megfojtotta 32 éves inasát, Bandar Abdullah Abdulazizt. Aki a halottkém szerint több harapásnyomot szenvedett a mellkasán - ami arra utalt, hogy a gyilkosságban szerepe volt a szexuális erőszaknak is.

A herceg ügyvédje szerint védencét a hazájában valószínüleg halálra ítélték volna, ha kiderül, hogy homoszexuális viszsonyba keveredett a szolgálójával. A bírósági tárgyalás közben kiderült a két férfi egy hónapot töltött a londoni szállóban, ezt megelőzően pedig Marokkóban, Olaszországban, Csehországban, és Magyarországon mulatoztak együtt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!