Népszerűtlen szakmák képviselői a Maradj talpon! pénteki adásában

Budapest, 2012. október 18., csütörtök (MTI) – Népszerűtlennek vélt szakmák képviselői vetélkednek egymással a Maradj talpon! című műsor pénteki adásában: mások mellett adóellenőr, bulvárfotós, parkolóőr és futballbíró is látható lesz – tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-t csütörtökön.

Az M1-en 18 óra 30 perckor kezdődő kvízműsorban olyan játékosok igyekeznek majd talpon maradni, akikkel munkaidőben nem szívesen fut össze az ember. Lesz a körben ügyfélszolgálatos, bulvárfotós és parkolóőr, munkaügyes és őrsparancsnok, ügynök, végrehajtó, focibíró, sőt megkísérti a szerencséjét egy adóellenőr is. Kihívóként ezúttal egy ismert anyós fogadja a játékosokat – olvasható az összegzésben. A szerepre a Jászai Mari-díjas színművész, Egri Márta vállalkozott, aki hat éve tölti be az anyós szerepét, de – mint az adásból kiderül – a vejét már azelőtt ismerete, hogy lányával egy párt alkottak volna.

Mint írják, bizonyára sokan kívánták már magukban, hogy bárcsak a föld nyelné el azokat, akik kerékbilincset hagynak az autókon, fél órát váratják az ügyfelet a telefonban egy egyszerűnek induló ügyintézéskor vagy éppen lerázhatatlanul igyekeznek meggyőzni az embert egy forradalmian új porszívó megvásárlásáról. Néha csak bosszantó, időrabló esetek ezek, de ha a cég munkaügyese hívja az embert egy “baráti beszélgetésre” vagy az adóhatóság jelentkezik be “egyeztetni az adatokat”, rémület lehet úrrá rajtunk.

“Hajlamosak vagyunk ilyenkor magára az emberre haragudni, aki – minden bizonnyal szépségeket és kihívásokat is tartogató – szakmája részeként igyekszik eljárni az ügyünkben. Pedig bármekkora fejfájást tudnak okozni, ők is csak emberek, akik a munkájukat végzik, ráadásul ezért az átlagosnál gyakrabban kénytelenek elviselni mások ellenszenvét” – fogalmazott közleményében az MTVA.

A Maradj talpon! pénteki különkiadásának készítésekor persze nem rosszindulat vagy bosszúvágy vezérelte a kvízműsor szerkesztőségét, “ellenkezőleg, az adásból remélhetőleg kiderül, hogy azok, akikkel a hivatásuk miatt munkaidőben nem szívesen találkozunk, a magánéletben még tisztességes, kedves, sőt az átlagosnál talán türelmesebb emberek” – olvasható a műsor ajánlójában.

A népszerűtlen foglalkozások képviselőit felvonultató speciális adás előtt már jelentkezett különkiadásokkal a Maradj talpon! című műsor: legutóbb szeptember végén például tűzoltók tették próbára tudásukat kéményseprők ellen.

– MTI –Sporthírek