Népszerű a Túró rudi – továbbra is a natúr a nyerő

Továbbra is a Túró rudi a legkedveltebb hűtött szeletes édesség idehaza. Az AC Nilesen friss kutatása szerint éves forgalmuk meghaladja a 17 milliárd forintot. Még mindig a natúrt viszik a legjobban, de az epres és a sárgabarackos is dobogós.

Töretlen a Túró rudi népszerűsége: 17 milliárd forintot meghaladó éves forgalmával uralja a hűtött szeletes édességek kategóriáját, mennyiségben 77, értékben 67 százalékos piaci részesedéssel- derül ki az AC Nielsen friss kutatásából. A snack mutatója 19, illetve 29 százalék. A maradék rész a túró desszertre jut. A piackutató a 2007 szeptembere és 2008 szeptembere közötti időszakot vizsgálta.

Még mindig a natúr íz a legkedveltebb, tízből nyolc eladott Túró rudi ilyen. Az epres változatlanul a második legkedveltebb, míg a korábban harmadik helyen lévő kakaós visszaesett a sárgabarackos mögé.

Az átlagos fogyasztói árak 3 százalékkal emelkedtek a Túró rudinál. Tavaly szeptemberben 1730 forintba került egy kilogramm, idén a kilencedik hónapban viszont már 1786 forintot kértek ugyanakkora mennyiségért.