Népszerű a Széchenyi Kártya

A Széchenyi Kártya a mikro-, kis- és középvállalkozások részére kialakított, kedvezményes kamatozású, állami támogatásban részesített hitelkonstrukció.

Célja, a pályájuk kezdetén lévő, de legalább már egy éve működő vagy akár már régóta tevékenykedő kisvállalkozások, egyéni vállalkozók egyszerűsített eljárással szabad felhasználású, likviditási problémákat kezelő hitelhez jussanak.

A hitel felvételét megkönnyíti, hogy a Hitelgarancia Rt. nagy mértékben, a hitelkeret és kamat összegének 73%-a erejéig készfizető kezességet vállal. A konstrukció 2002-től működik, töretlen sikerét jelzi, hogy mára több, mint 59 ezer igénylés került regisztrálásra. Ebben a folyamatban a HBKIK jelentős szerepet vállalt.

A konstrukciót kezdetektől fogva a társas vállalkozások veszik nagyobb számban igénybe.

Az igénylések bankok szerinti eloszlásában megnőtt a bizalom a konstrukcióban viszonylag fiatalnak számító Takarékszövetkezetek iránt.

Népszerű szolgáltatás

A Széchenyi kártya iránti érdeklődés jelentős növekedést mutat a tavalyi évhez képest, mely a 2004 júliusában megemelt összegű és a legnépszerűbb 10 milliós Széchenyi kártya igénylésével magyarázható.

Az eddigi tapasztalatok és eredmények alapján a Széchenyi Kártya ügyintézés a Kamara egyik legnépszerűbb szolgáltatásává nőtte ki magát, melyet az érdeklődők és az igénylések számának folyamatos növekedése igazol.