Népszerű a kempingezés a Balatonnál

Egyre többen választják a kempingezést, ha a Balatonra látogatnak. Ez sokszor nem pénzkérdés, inkább életforma, a tehetősebbek közül is sokan döntenek a kényelmes szállodák helyett inkább a természet mellett. A tópartra érkezők csaknem 15 százaléka választja ezt az üdülési formát.

Az utóbbi években a kempingkínálat is megváltozott. Egy részük specializálódott, például a horgászturizmusra. Ma már itt is elengedhetetlenek a pluszszolgáltatások, rendszeresek például az animátor-foglalkozások – mondta a Független Hírügynökségnek a Balatontourist vezérigazgatója. A tóparton 2-3 csillagos kempingek vannak, a nyaralók csaknem 15 százaléka választja ezt az üdülési formát.

A legtöbben Németországból, Dániából, Ausztriából és Hollandiából érkeznek, de egyre erősödik a belföldi piac, ami az üdülési csekknek is köszönhető – mondja Polgár Tibor. Míg a sekély vizű déli part vendégeinek 50-55 százaléka magyar, addig az északi parton ez az arány 15-20 százalék. Egy lakókocsi elhelyezésére is alkalmas területet 1500 és 5000 forint között lehet bérelni egy éjszakára, a sátorhely olcsóbb, legfeljebb 1500 forint, erre jön rá a személydíj és az idegenforgalmi adó.