Népszavazás a büntethetőség alsó korhatáráról?

Hitelesítette a büntethetőség alsó korhatárának csökkentéséről szóló népszavazási kezdeményezést hétfői ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB).

Az aláírásgyűjtő íven az a kérdés szerepel: “Egyetért-e Ön azzal, hogy büntetőeljárásokban a büntethetőség alsó korhatára 12 év legyen?”. Az OVB határozata ellen a közzétételt követő 15 napon belül lehet kifogást benyújtani az Alkotmánybírósághoz.

A feltett kérdésben akkor kell országos népszavazást tartani, ha az aláírásgyűjtő ív hitelesítését követő 4 hónapon belül összegyűlik 200 ezer hiteles aláírás. Választások napján, illetve a voksolás előtt és után 41 napig nem lehet aláírásokat gyűjteni. Az október 3-ai önkormányzati választások miatt csak november 14-től kezdhető meg az aláírások gyűjtése.

A büntethetőség alsó korhatára jelenleg 14 év.
– Független Hírügynökség  –

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s