Friss hírek

2009.03.01. 11:04

Rejtélyes csontvázlelet a Krímen

<p>Egyelőre azonosítatlan eredetű csontvázra bukkantak turisták egy erdőben a Krím-félszigeten. Egyes szakértők úgy vélik, hogy a fiatalok egy chupacabra, azaz a legendás dél-amerikai kecskeszívó maradványait fényképezték le.</p>

Egy merőben szokatlan állati maradványra bukkantak zaporozsjei turisták a Krím-félszigeti Tanasz folyó mentén. A rágcsálók által lecsupaszított csontváz az erdőben hevert, az avaron. A viszonylag nagy koponyához egy méternél is hosszabb gerincoszlop, s egy viszonylag kis medencecsont tartozott. A leletről több fényképfelvétel készült.

Vlagyiszlav Kanyuk ismert ukrán ufológus a Komszomolszkaja Pravdának elmondta, hogy szerinte egy vámpírdenevér, a dél-amerikai chupacabra csontvázáról van szó. A lap munkatársa a Zaporozsjei Nemzeti Egyetem biológiai múzeuma igazgatójának is megmutatta a felvételeket. Alekszandr Korotya docens úgy vélte, hogy a képeken egy őz maradványai láthatók, ám arra ő sem tudott magyarázatot adni, hogy a tűhegyes bordák miért helyezkednek el a gerincoszlop teljes hosszában.

Legutóbb a múlt év augusztusában Texas államban vélték többen is látni a kecskeszívó egyik példányát. A Komszomolszkaja Pravda tudósítója pedig megtudta, hogy két hónapja a Zaporozsje megyei Vaszilevka lakói is láttak egy ilyen lényt.

A chupacabra egy állítólag Amerika egyes tájain élő mitikus lény. Ezidáig Puerto Ricóban (ahonnan először jelentették 1987-ben), Mexikóban és az Egyesült Államokban, elsősorban Latin-Amerikában látták. A név a spanyol chupador de cabras ("kecskeszívó") kifejezés összevonásából ered.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!