Friss hírek

2009.02.26. 16:28

Elefánt Parádé - már festik az elefántokat

<p>Ötven művész, ismert személyiség és művészeti iskola terveit fogadták el a tavasszal induló köztéri jótékonysági akció, az Elefánt Parádé elefántszobrainak megfestésére. Az zebracsíkos, csipkés, és porcelánkészletet ábrázoló elefántborjak áprilistól láthatóak majd a fővárosban. Az alkotásokkal a budapesti hajléktalanok helyzetére akarják felhívni a figyelmet a szervezők; az elárverezésükből befolyt összeget pedig egy hajléktalanszálló felújítására fordítják.</p>

Az Elefánt Parádét egy ingatlanfejlesztéseiről ismert cég kezdeményezte még tavaly decemberben. Azóta kiválasztották azt az ötven pályázót, akik megfesthetik az elefántszobrokat. Az elefántokat dekoráló művészek között olyan, nemzetközileg is elismert nevek vannak, mint Fehér László, Breznay Pál, Losonci Lilla, Dvora Bochman, valamint Csáky Marianne. A művészek mellett a Budai Rajziskola és az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola is sikerrel pályázott az elefántok megfestésére - olvasható a szervezők közleményében.

Az alkotóknak öt hét áll rendelkezésükre, hogy elképzeléseik szerint fessék, rajzolják, alakítsák a szobrokat létrehozva a Budapest belvárosának utcáin áprilistól kiállított egyedi műalkotásokat. Az ormányosokat júniusban értékesítik egy árverésen, a befolyt összeget pedig a X. kerületi Segítőház hajléktalanszálló felújítására fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!