szon-sportoldal

2010.09.06. 09:12

Zártkörű perpatvar Szalkán – sörrel és kaviccsal

<p>A Mátészalkai MTK megyei első osztályú futballcsapata hazai pályán elbukta (2–4) a Nagyszekeres elleni összecsapást, amit nem tudott megemészteni a dohogó drukkerek egy csoportja.</p>

Olyannyira, hogy dühüket – az általuk kizárólag okolható – játékvezetői hármason, no meg az őket szállító gépjárművön töltötték ki.

– Viszonylag sportszerű mérkőzésen a hazai szurkolók nem vették jó néven a vereséget ezen a vérbeli rangadón – merült a részletekbe Maródi Gyula, aki szövetségi ellenőrként volt jelen a helyszínen. – Mindaddig, amíg a játékvezetők bementek az öltözőbe semmi érdemleges nem történt, bő félórával később viszont annál inkább...

Elszivárogtak a rendezők

Feltűnt, hogy a rendezők elszivárogtak, egyedül a főrendező maradt, ő tette a dolgát, konfliktusba is keveredett néhány szurkolóval. Ötven méterre állt az autónk, odáig el kellett jutni, majd araszolva próbáltunk kihajtani a pályáról, ahol legalább ötven néző várakozott. A bírók kaptak hideget-meleget, egy dobot cipelő fiú erőteljesen rácsapott a kocsi oldalára, valaki belerúgott a gépjárműbe, aminek bal oldalát még le is öntötték egy pohár sörrel.

Alig lehetett kilátni, ráadásul egy marék kaviccsal is megdobták az autót. A bejárati kaput bezárták, nem akartak kiengedni minket. Kiszálltam a kocsiból, hogy kinyissam: a főrendező segítségével újra kitárult a kapu, akkor pedig fenyegetőzve elénk állt egy fiatalember. Nagy nehezen sikerült távozni, nem sokkal később megálltunk, megvizsgálni az autót: a dobverő egyértelmű nyomott hagyott rajta, az ablak is megsérült, tehát elmondható, anyagi kár keletkezett.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!