Népszabadság – Sztrájk előtt a miskolci közlekedési dolgozók

Akt.:
Népszabadság – Sztrájk előtt a miskolci közlekedési dolgozók
Budapest/Miskolc – Leállnak a buszok és a villamosok, sztrájkolni fognak a közlekedési dolgozók Miskolcon, miután a városi fenntartó nem teljesítette korábbi béremelési ígéretét – írta keddi számában a Népszabadság.

Miután az elmúlt hetekben sem jutottak közelebb az álláspontok, mindenképpen sztrájkolnak, már csak az a kérdés, mikor és milyen feltételekkel. Az elégséges szolgáltatásokról szerdán kezdik meg a tárgyalásokat a munkaadóval – mondta a Népszabadságnak Zelenka László, a Miskolci Autóbusz- és Villamosvezetők Érdekvédelmi Szervezete elnöke.

A Népszabadság cikke szerint a Miskolc Holding Zrt.-vel, a városi közlekedés fenntartójával tavaly áprilisban állapodott meg a szakszervezet arról, hogy egységesen, januártól visszamenőleg három százalékkal emelik a mintegy háromezer dolgozó bérét. A lap kitér arra, hogy a megállapodást a tulajdonos egyoldalúan felrúgta, és arra hivatkozott, hogy likviditási problémák miatt mégsem tudja teljesíteni korábbi ígéretét.

-MTI-


Sztrájkolhatnak 2016 elején az MVK-sok

Miskolc – Január hatodikáig biztosan nem áll le a miskolci tömegközlekedés. tovább »

Miskolc Holding: Nem áll le a miskolci közösségi közlekedés

Miskolc – A Miskolc Holding Zrt. 11 tagvállalatánál a dolgozói képviseletek mind elfogadták a január 1-től hatályos 3%-os átlagos béremelésről, a kafeteria juttatásokról és a karácsonyi jutalomról szóló munkáltatói javaslatot, egyedül a három MVK-s szakszervezet követel többet. Az autóbusz és villamosvezetők annak ellenére hirdetnek 2016 január elejére sztrájkot, hogy az ő bérük – és csak az övék – már november 1-től 5%-kal emelkedett. tovább »