Népdalkörök találkoztak Sajóbábonyban

Sajóbábony – Sajóbábonyban adtak randevút egymásnak a népi hagyományainkat ápoló dalárdák.

A vendéglátó önkormányzat rendezésében, a Rezeda Népdalkör meghívására több település énekkara látogatott el a közelmúltban Sajóbábonyba – adta hírül a kolorline. A műsort színesítette Alsóvadász énekkarának fellépése is. Az alsózsolcai Szivárvány Vegyes Kar szerelmes népdalokat és Sajó-parti népdalokat adott elő.

A Csobádért Egyesület Muskátli Dalkörének tagjai magyar nótákat énekeltek. A homrogdi Napfelkelte Népdalkör sokszínű repertoárjából a kékedi népdalcsokrot és a felvidéki dalcsokrot választotta. A mezőcsáti Lila Akác Nyugdíjas Klub Tisza-menti dallamokat szólaltatott meg. A Sajóvámosról érkezett népdalkör gömöri népdalokkal, valamint Galga-menti népdalcsokorral lépett színpadra.

A fellépők közt volt Sajóbábony testvértelepülésének, a szlovákiai Sajórédének, azaz Rejdovának az énekkara is. A házigazda Rezeda Népdalkör immár tizenhét éve működik, jelenleg 15 fővel, Orosz Marianna ének-zenetanár szakmai irányítása alatt. Aktív résztvevői Sajóbábony kulturális életének is.

Idén szeptember 1-én Csillebércen a Senior Dalkörök Országos Fesztiválján arany fokozatot nyertek. Programjukban elsőként Hevesben gyűjtött dallamokat és kékedi borivó nótákat énekeltek. Felcsendült természetesen a csillebérci versenyműsoruk is, mely borsodi szerelmes dallamokból áll.

– ÉM –