Helyi közélet

2011.11.03. 16:44

Bányásznyugdíjasok találkoztak

Kazincbarcika – Bár a bányászat, mint iparág már megszűnt Kazincbarcika térségében, az egykori munkatársak tartják a kapcsolatot és ápolják a szép hagyományokat.

Kazincbarcika – Bár a bányászat, mint iparág már megszűnt Kazincbarcika térségében, az egykori munkatársak tartják a kapcsolatot és ápolják a szép hagyományokat.Nyugdíjas találkozót rendezett a Borsodi Bányászok Központi Üzemi Alapszervezete, mely 151 tagot számlál. Az eseményt minden év őszén hagyományosan megrendezik.

- Bár évek, évtizedek óta nem dolgozhatunk együtt, számunkra nagyon fontos, hogy az egykori kollégákkal, akik bizony ma már nagyrészt nyugdíjasok, rendszeresen találkozzunk és megtartsuk azt a pozitív közösségi érzést, ami korábban jellemzett bennünket – mondta Éles Gáborné alapszervezeti elnök.

- Ilyenkor kis műsorral kedveskedünk a tagoknak, felidézzük az elmúlt hónapok eseményeit, majd köszöntjük azokat, akik szakszervezeti tagságukat tekintve jeles évfordulóhoz érkeztek. Csak érdekességként említem meg, hogy a szervezet legidősebb tagja - Bodó Sándor bácsi - 91 éves, míg a legfiatabb 50 – mondta mosolyogva Icuka néni.

Nógrádi testvéri kapcsolatok

A nyugdíjas találkozón óvodások és nyugdíjasok műsorának tapsolhatott elsőként a közönség. A közel 60 tagot ezt követően Éles Gáborné köszöntötte, aki tisztelettel adózott elhunyt tagtársaik előtt, majd részletes beszámolót adott az elmúlt egy év tevékenységéről. Ezt követően Klimon István, Kazincbarcika Város alpolgármestere kapott szót, aki külön kiemelte a szervezet közösségi tevékenységét, köszönetet mondva az aktíváknak.

Ezután a hagyományos szakszervezeti díjátadás következett. Ezúttal nyolcan 50, négyen 60 éves jubileumuk alkalmából vehettek át díszoklevelet és bányász korsót, míg egy fő pedig 65 éves tagságát ünnepelhette.

Az alapszervezeti elnök azt is elmondta, hogy saját programjaik mellett nagyon büszkék arra is, hogy igazi, mély testvérvárosi kapcsolatot ápolnak nógrádi társaikkal. Ennek köszönhetően tudják szebbé és gazdagabbá tenni mindennapjaikat, megédesíteni szépkorú társaik nyugdíjas éveit.

- G. J. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában